Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Nie zakodujesz kluczyka. Jak byś chciał to kupić, musisz liczyć się z usunięciem immo z ECU oraz zakupem centralki zamków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 znalazłem zestaw w tej samej cenie co ta jedna skrzynka http://allegro.pl/sterownik-komputer-silnika-renault-megane-1-6-98r-i2066640912.html ale czy to mi wystarczy w razie czego ? Dodano: 17 lut 2012 - 21:23 czy może to mi wystarczy http://allegro.pl/komputer-stacyjka-megane-i-96-i2078567972.html ale tu nie pisze do jakiego silnika jest sterownik :l: Dodano: 17 lut 2012 - 21:26 czy lepiej taki zestaw http://allegro.pl/komputer-renault-megane-1-6-8v-55kw-i2097556071.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 To by wystarczyło. Choć stacyjka i oko IR jest zbędne. Ale jak byś zmienił grot w nowym kluczyku na stary, nie musiałbyś demontować stacyjki. Dodatkowo, nie miał byś 2 kluczyków (jeden do stacyjki, drugi do zamków). Co do zestawów... Dobierz zestaw do wyposażenia auta oraz jego mocy. Musisz rozszyfrować z numerów wersje wyposażenia. Najlepiej znajdź komplet dokładnie taki, jaki masz teraz. Ten ostatni od razu odpada, ponieważ jest od wersji 1.6i (75KM), a Ty masz 1.6e (90KM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 a mógłbyś mi rozszyfrować moje wyposażenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Niestety, takiej wiedzy nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 a kto na forum mógłby mi to rozkodować? czy tylko ASO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Raczej nikt, ponieważ nie są to powszechnie dostępne dane. Musiałbyś przekopać znaczną część internetu, aby się tego dowiedzieć. W ASO również nie dysponują tego typu informacjami. Oni tylko wymieniają na taki sam (o tych samych numerach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 to skąd mam wiedzieć czy akurat ten dany zestaw będzie obsługiwał np. mój elektryczny szyberdach? Sprzedawca raczej będzie mówił to co chce usłyszeć więc jest lipa :l: Czytałem na forum ze jeśli "nowa" skrzynka jak ma tyle samo przekaźników i ma te same co ta moja obecna lub wyższe nr to powinna obsłużyć wszystko to co mam w aucie Czy to prawda? Dodano: 17 lut 2012 - 22:13 Czy prawdą jest że jeśli kupie taki zestaw ze sterownikiem silnika to swój mogę zostawić sterownik nie muszę go przekładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Na obydwa pytania odpowiedź brzmi twierdząco. Potrzebowałbyś tylko skrzynki UCH i odpowiadającą jej elektronikę kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 jeszcze raz wielkie dzięki za wyjaśnienia (myślę ze nie tylko mi się to przyda ale i "potomnym" ) jutro muszę wytargać jeszcze raz tą skrzynkę rozebrać ją i przeczyścić czy kontakt-em też mogę ją przeczyścić ? Jeśli czyszczenie nic nie pomoże to będę musiał szukać drugiego zestawu :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kontakt się nie nadaje. Najlepiej użyć preparatów do czyszczenia elektroniki (alkohol izopropylowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 dobrze będę jutro w motoryzacyjnym to spytam czy mają coś do czyszczenia elektroniki układów scalonych itp Dodano: 17 lut 2012 - 22:58 skopiowałem twoje zdanie z innego wątku mojego (o radiu) Jak połączysz żółty z żółtym i czerwony z czerwonym, radio powinno włączać się i wyłączać po stacyjce, również powinno pamiętać stacje tak się dzieje tylko że nie pamięta stacji więc kolejny obiaw UCH Tylko że mam jeszcze problem z tą stacyjką bo na 1 pozycji uruchamia się pompa paliwa (tak jak by kluczyk był już na 2 pozycji) gdzie kiedyś tego nie było. Po między 1 a 2 jest odcięcie napięcia (wszystko się wyłącza - brak prądu) i na 2 pozycji normalnie się znowu wszystko uruchamia i mogę uruchomić auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Odłącz stacyjkę i sprawdź ją miernikiem. Jak wszystko będzie z nią OK, to problem jest w UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 sprawdź ją miernikiem sprawdzić czy ma przejścia ? czy jak ją sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Czy nie ma przebić, czyli po przekręceniu stacyjki w pozycję 1, nie powinno być przejścia na kablach od pozycji 2 i pozycji zapłonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi