p.zyga Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 jesienią oddałem Megi do czyszczenia i od tego czasu nie wyświetla mi środkowy wyswietlacz na liczniku,to znaczy wyświetla ale tylko połowa.Prawdopodobnie został zalany jakąś chemią podczas czyszczenia.Mi osobiście to nie przeszkadza ale każdy to zauważa.Pytanie czy jest sposób na jego oczyszczenie - osuszenie?. Lub czy idzie go wymontować i wymienic , czy tylko wymiana z licznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 wystarczy sam wyświetlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ale jak się go wymontowuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jest w Download Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Spróbuj najpierw porządnie wysuszyć licznik. Może gdzieś jest jakieś zwarcie. Ja też tak kiedyś miałem jak rozmontowywałem licznik to później nie wszystkie nóżki od wyświetlacza trafiły w swoje miejsce na wtyczce i połowa nie świeciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Jest w Download To jeszcze podpowiedz pot którym tytułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Chyba źle cię zrozumiałem tobie chodzi o wyświetlacz na środku auta (tam gdzie wyświetla godzinę) czy w liczniku tam gdzie wyświetla kilometry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Srodkowy z licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Zdemontuj daszek ,następnie odkręć śrubkę na środku licznika po bokach masz takie białe zaczepy trzeba je nacisnąć w stronę licznika.Po wymontowaniu licznika wypnij tą część przednią jest na zatrzaski.Zdejmij tarcze i zobaczysz płytkę - wyświetlacz wyciągasz podważając wyświetlacz i jednocześnie odpinasz zatrzaski po bokach i spodu Wyświetlacz połączony jest z płytką poprzez piny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 pisząc srodkowy miałem na mysli dolny-kwadratowy.Jak wypiąć wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Wskazówki - chwytasz za te srebrne kółka i ciągniesz do siebie. Powinny bez problemu wyskoczyć. Co do wyświetlacza to wyjmij najpierw tą srebrną blaszkę po nim. Wtedy zobaczysz czy nóżki wyświetlacza idealnie wchodzą w gniazdo na płycie licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeusz85 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam, mam megane II PgI z dużym wyświetlaczem pomiędzy licznikami. Wariował mi wyświetlacz. Wyczytałem że należy go mocno docisnąć i docisnąłem niestety za mocno. Czy można gdzieś taki wyświetlacz kupić. Proszę o pomoc. Dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Raczej kupisz tylko cały licznik, obejrzyj z anglika będzie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi