gadas Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Witam, MAm pytanie dotyczące czujników parkowania fabrycznie montowanych w SCENIC Grand III. Czy po zamontowaniu haka i przy podłączaniu przyczepki jest możliwość wyłączenia czujników tak, aby nie działały podczas cofania? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Zawsze jest mozliwość tylko trzeba zamontować dodatkowy włącznik i po podczepieniu przyczepy wyłączać czujniki cofania , ale ja bym sobie to darował przecież jedzie się raczej do przodu i czujniki wtedy nie działają ,a jak już cofasz to masz tą świadomość ,że z przyczepą i na czujki cofania nie reagujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gadas Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 ja z przyczepą nie jeżdżę wyłącznie do przodu. ;-) ok. wiem, że nie muszę reagować na czujniki podczas cofania z przyczepą. Tyle, że na dłuższą metę jest to po prostu nie do zniesienia - szczególnie, gdy jest dłuższe manewrowanie lub wjazd tyłem. Jednocześnie wolałbym nie ingerować w instalację - miałem nadzieję, że jest jakiś "wbudowany" sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 (edytowane) O ile masz fabryczne czujniki to powinienes mieć wyłacznik. W Sceniku II jest po lewej stronie kierownicy obok wyłacznika ESP/ASR, jeździłem SIII z czujnikami parkowania, ale nie pamiętam czy był w tym miejscu, może warto przejrzeć instrukcję. Edytowane 4 Marca 2012 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jak włączysz menu na wyświetlaczu (kółko przy navi/wyświetlaczu) masz funkcję : Pomoc przy parkowaniu tyłem (czy jakoś tak to się nazywa). Odznaczasz i czujniki cofania masz wyłączone. Pozdrawiam. Dario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gadas Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Dzięki!!! to bardzo dobra wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi