impio Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 (edytowane) witam rozważam zakup samochodu do ok 25-30 tyś zl (25tyz zl sama benzyna, 28tys z gazem), samochód docelowo jeździłby na gaz, zastanawiam się nad takimi oto egzemplarzami: - megane II 7 (ph2) - peugot 407 - honda accord ( za droga w utrzymaniu ? wysokie spalanie ) - mazda 6 rocznik - toyota rav4 ? - to najnowszy pomysł warunek to prawdziwy przebieg poniżej 100tyś km, chciałbym kupić autko na dłużej, rocznik pow. 2005, jest szansa że się dostanie zadbany egzemplarz z ww modeli, bo wg moich obserwacji dla accorda i mazdy 6 nie ma takowej ? myślałem nad laguna ale nie wiem czy w tej kwocie jest szansa na zmieszczenie sie w wersji ph2? co sądzicie o wymienionych modelach? czy podane roczniki nie są dobrą wolą kupującego ? macie może jakieś swoje propozycje ? pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2012 przez impio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybik Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 (edytowane) Megane II dobry pomysł, ja mam w LPG i daje radę Tylko nie 1.6 16v, lepiej 2.0 16v. Peugeot 407 - sam się zastanawiałem, ale na forum Pugów było jasno napisane, że wersje PB 1.8 są awaryjne (elektronika) jakieś cewki padają non-stop. Dopiero wersje 2.0 i 2.2 były lepsze ale tak czy siak, "choinki" się zdarzają. Mazda 6 - w tej kasie będzie miała problemy z rdzewiejącymi tylnimi nadkolami. Poza tym z LPG się nie bardzo lubią jej silniki PB. Toyota RAV4 - czy kolega siedział choć raz w "tym czymś" ? Plastik, plastik i jeszcze raz strzelający plastik. Z LPG problemy, jak to w Toyocie - montują LPG z dodatkowym zbiornikiem i płynem który rzekomo ma lepiej smarować gniazda zaworowe (problemy z wypalaniem się gniazd na LPG - gdyż LPG jest paliwem "suchym" w dodatku spala się w ok. 100 C wyższej temperaturze. Ja bym się jeszcze zastanowił nad Citroenem C5 - bardzo przyzwoite autka EDIT ew. Opel Vectra C Edytowane 6 Marca 2012 przez trybik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 (edytowane) toyota to jak pisałem najświeższy pomysł ale w z dwóch powodów na 99% odpada, pierwszy to przedział cenowy nie ta kasa nie ten samochód, drugi jak kolega zauważyl komfort jazdy wyczytałem taka o to opinie: ravka na terenie innym niż prosty zachowuje sie jak kot na rozgrzanym dachu vectre ma mój kuzyn (nie ma z nią problemow) ale nie podoba mi się, w porównaniu do ww modeli wypada słabo czy meganki z tych roczników maja skrzynię 6stopniową ? Edytowane 7 Marca 2012 przez impio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Zainteresuj się jednak Laguną 2 phII, najlepiej z zachodu. Można kupić wypasione egzemplarze i wbrew opinii można kupić auto z małym przebiegiem. Jedyny problem jest taki, że na 100 pojawiających się na allegro Lagun, jakieś 4 sztuki to benzyny, reszta diesle. Nie znam dokładnie aut, które wyżej wymieniłeś, no może poza megankami phII, ale wiem, że w vectrach pada moduł CIM i w serwisie koszt wymiany to ok 2000zł, a regeneracja ok 700-800zł. Meganka phII jest fajna, ale jeśli chodzi o komfort podróżowania, to jednak Lalunia jest o wiele lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) w tym problem, ciężko znaleźć lagune w benzynce ... analizując ceny na automobile to przedział pow 2005 30tyś za samochód w benzynie do 100tyś km dla 407 i laguny jest nieralny :)czy się mylę ? Edytowane 8 Marca 2012 przez impio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Vectra c strasznie nudne auto Znajomy ma 1.9 150 szału nie robi, tyle że pakowne (kombi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) przy francuzach każdy samochód jest szary i o słabym wyposażeniu tak mnie naszło, iż może w obliczu szalejących cen warto kupić coś tańszego np mondeo mkIII ? Dodano: 28 cze 2013 - 21:11 minął ponad rok i bujam się złotą strzałą, ale zachciało mi sie cabrio ... nie ma sensu wymiany złotej strzały na cabrio, nie dość, że dorzucę kasę do rocznika to pewnie pakiet startowy będe musiał dołożyć a tak wiem co mam, więc wpadłem na pomysł zakupu porsche boxstera rocznik 98-00 ktoś jeździł, posiadał ? Edytowane 11 Marca 2012 przez impio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi