bartus75 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 (edytowane) jestem na zakupie autka dla rodzinki 2+2 dzieci proszę o ocene autka czy warto Renault Grand Scenic 2,0 150KM*SKÓRA*PARKTRONI*NAVI http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-2-0-150km-skora-parktroni-navi-C22854637.html przebieg 160k proszę o opinie o takim autku ja jeżdżę niewiele ok 10k/rok na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie ?? Edytowane 10 Marca 2012 przez bartus75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 ja jeżdżę niewiele ok 10k/rok Jak tyle jeździsz to po co będziesz pchał się diesla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus75 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 10k do tej pory wiem że mało a diesla bo nigdy nie miałem a ten wygląda sensownie tylko zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę w Renault Grand Scenic pewnie będę więcej jeździł bo rodzina się powiększyła i szukam właśnie rodzinnego czegoś na wypady nad morze i zagranicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Jeśli robisz krótkie trasy typu odwożenie dzieci do szkoły czy na zakupy to odradzam ten silnik bo ma FAP-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus75 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 odradzasz ten a który polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Ładny, ale jak do takich lub niewiele większych przebiegów i Grand to poszukaj 2.0 16V lub 2.0T benzyna. Spalanie po mieście ok. 10l/100km (mój 2.0T), dobra dynamika i brak problemów. Malo ich jest ale warto poszukać. Silnik 2.0 dci 150KM jest bardzo fajny, ale zgadzam się ze wszelkimi opiniami o FAP, jak głównie po mieście będziesz jeździł to może powodować trochę zamieszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tduszek Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Samochód wygląda ciekawie. Szkoda tylko, że nie ma szklanego dachu. Co do FAPA to faktycznie, jeśli tylko będziesz jeździł po mieście to może być to uciążliwe. Silnik super na łańcuszku i ta dynamika. Z systemu CARMINAT też będziesz zadowolony. Ogólnie warto go sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus75 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 koledzy cenka wynegocjowana siedzenie kierowcy wróciło od tapicera bo miało przetarcia jutro jade z nim do mechaników zdecydowałem się na zakup z FAP nie powinno być problemów co tyczień jestem w trasie ok 50-75km w jedną stronę także powinien się wypalić po zakupie dam znać pozdrawiam :lol: Dodano: 22 mar 2012 - 18:48 pomoże ktoś wg VIN co wychodzi : VF1JMJKNB37499380 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 latający holender :lol: Grand Scénic Phase II 2.0 dCi 16V 150 FAP aut. Tech Line SL Lakier Gris Eclipse B66 Tapicerka lederen bekleding 'Carbone foncé' (m.u.v. zij- en achterkant stoel) Deska rozdzielcza Harmonie Carbone Fonce zonneschermen voor de zijruiten achter lederen bekleding van stuurwiel en versnellingspookknop rokers kit lichtmetalen wielen 16" standaard velgen zonder GSM-voorbereiding snelheidsregelaar / -begrenzer elektronisch geregelde airconditioning met roetfilter hoofdsteunen achter, in hoogte verstelbaar SJAR derde zitrij niet verwarmbare voorstoelen passagiersstoel in hoogte verstelbaar zonwerend glas automatische vergrendeling van de portieren bij wegrijden (uitschakelbaar) Renault Handsfree Card (alleen i.c.m. elektrisch inklapbare spiegels) elektrisch bedienbare ramen vóór met sneltoets elektrisch bedienbare ramen achter zijairbags vóór en gordijnairbags elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) met antislipregeling (ASR) en onderstuurcontrole bandenreparatiekit startonderbreking elektrisch inklapbare buitenspiegels mistlampen geïntegreerd in de voorbumper centraal opbergvak tussen de voorstoelen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus75 Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 spoko dzięki to tyle co widać :lol: dziś wizyta w ASO i wio rejestrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tduszek Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Napisz jak pierwsze wrażenia z jazdy. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus75 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 wrażenia daje rade 150koników nie trzeba zbytnio poganiać widok oddalających się autek bezcenny czekam na olej i filtry mam pytanie co do pośdwietlenia deski nigdzie nie znalazłem gdzie mogę ją rozjaśnić lub ściemnić po odpaleniu przygasa i prawie nic nie widać i czy wymienić też odrazu płyn w chłodnicy i płyn hamulcowy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) po lewej, pod hamulcem elektrycznym są dwa pokrętła. jedno od podświetlenia. widok oddalających się autek bezcenny powiadasz?? ja też tak mam ze swoim 1,5 dCi na Twoim miejscu wymienił bym wszystko, na co mnie aktualnie stać. zważywszy, że płyn w układzie chłodzenia to samemu można zmienić. koszt niewielki, a spokój bezcenny Edytowane 27 Marca 2012 przez mrarek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartus75 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 mrarek dzięki szukałem w instrukcji ale nie wyczytałem tej informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 noooo... ja dwa razy czytałem instrukcję i sporo rzeczy nie zauważyłem. a kłopotów z pamięcią nie mam to po prostu nadmiar informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi