Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kłopoty po wymianie zwijacza

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem problem ze zwijaczem i wymieniłem całego pająka.

Po wymianie wszystko ok tylko komputer między zegarami wskazywał tylko przebieg i nie mogłem zmienić jego funkcji wyświetlania.

Przełożyłem stary pająk i działało.

Przełożyłem nowy i nie działa.

Pająk da się rozłączyć na 2 części czyli osobno płytka elektroniczna(spód) i (góra) czyli sam zwijacz.

Połączyłem starą płytkę elektroniczną i nowy zwijacz i złożyłem 1 pająka i po zamontowaniu wciąż nie działa:(

Dodatkowo wyświetlacz komputera nie gaśnie po zamknięciu i zgaszeniu auta. Świeci się bez żadnych informacji.

Zaóważyłęm jeszcze, że podczas włączania tylnej wycieraczki słychać dzwięk podobny do kierunkowskazu.

Oczywiście wszystko inne działa światła itp.

Proszę pomóżcie :lol:

• 1 miesiąc temu...

Pewnie już rozwiązałeś swoje problemy. Dla potomnych i za postem athlon64x4(Link), jest co najmniej kilka wersji pająków. Przy kupowaniu trzeba dobrać odpowiedni do swojego autka:

Wersja z czujnikiem zmierzchu (guzik AUTO na lewej manetce):

82 00 216 459 - bez regulatora prędkości

82 00 216 562 - z regulatorem prędkości

Wersja bez czujnika zmierzchu (brak guzika AUTO na lewej manetce):

82 00 216 454 - bez regulatora prędkości i bez dodatkowych reflektorów

82 00 216 456 - bez regulatora prędkości ale ze światłami przeciwmgielnymi

82 00 480 340 - regulator prędkości ale brak dodatkowych reflektorów i brak radia

82 00 480 339 - regulator prędkości i radio nr 02-08 ale brak dodatkowych reflektorów

82 00 216 444 - regulator prędkości + przeciwmgielne