attie Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Witam, Tak jak w temacie ostatnio pojawił mi się problem z wysokimi obrotami na biegu jałowym i nie ma różnicy czy silnik jest ciepły czy zimny - obroty wahają się od 1000 do 1200 i nie falują tylko są stałe i z czasem spadają do ok. 900 przy dłuższym postoju - pytanie co to może być i gdzie mam szukać tego problemu słychać też takie "syczenie" z tego małego otworku między kolektorem ssącym a przepływką dodam że jak go zatkam palcem to spadają obroty do normalnych, poniżej zamieszczam poglądowe zdjęcie gdzie to się dokładnie znajduje. Pytanie czy mogę zakleić ten otworek w przepustnicy którym ucieka mi to powietrze? pozdrawiam attie Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez attie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 z tego małego otworku między kolektorem ssącym a przepływką Pewnie jest tam uszczelka i należało by ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attie Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) Jutro pójdę to rezebrać i zobaczymy, pewnie jeśli tam będzie jakaś w ogóle uszczelka to będzie to zapewne oring więc coś sie w motoryzacyjnym dobierze;) bo to napewno nie jest normalne by tym otworkiem lecialo powietrze... Jutro dam znać czy to pomogło ********** ~~~~~~~~~~ ++++++++++ pozdrawiam attie Dodano: 28 mar 2012 - 23:58 dzisiaj odebrałem z sewisu oryginalny oring między przepustnica a kolektorem jutro go założe i zobaczymy miejmy nadzieje że to bedzie to w sumie gosc w serwisie jak podszedl poogladal to przy samochodzie slyszac to syczenie stwierdzil ze to bedzie na pewno to;) Regulamin pkt. 5.6, 5,9 -Prezes Dodano: 29 mar 2012 - 15:13 Problem ostatecznie został rozwiązany - po założeniu oryginalnego oringu zakupionego w serwisie, wolne obroty trzyma w zakresie ok. 750;) ponieżej zamieszczam link do filmiku, gdyby ktoś miał podobny problem lub jakieś pytania to sluze pomoca :lol: http://www.fotosik.pl/video/aeea2fc966eab1b5.html Edytowane 29 Marca 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi