swietyms Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Witam! Proszę o imformacje jak regulować położenie kierownicy - na wprost - po wymianie drążków i końcówek drążków. Geometria ustawiona. Po naprawie kierownica jest obrócona o kilkanaście stopni w prawo, podczas jazdy na wprost. Mechanicy mają opór ze zrobieniem tego, więc zanim do nich pójdę ponownie, chciałbym mieć w zanadrzu instrukcję obsługi ;) A tak w ogóle, to czy ktoś wie co może wydawać jeszcze lekkie stuki, z przodu, na niewielkich nierównościach. Mam wrażenie jakby jakaś część była luźna i uderzała o coś na małych dziurach. Wymiana drążków i końcówek nie pomogła. MII, 2004, 1,5 dCi 77 Kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 co do kierownicy to wróć się do tego warsztatu i zażądaj poprawy powinni zablokować kierownicę w położeniu do jazdy na wprost i dopiero wtedy regulować zbieżność kół, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Może to któraś poduszka silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 zgadzam sie z Robakiem jedz niech jeszcze raz ustawiaja ja juz z 2 razy ustawialem po wymianie drazkow i koncowek zawsze jest ok ,tylko musza ustawic ja na wprost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 heh... ja mialem bardzo podobnie. Ustawili mi tak, ze zeby jechac prosto trzeba bylo miec kiere lekko skrecona w lewo. Pojechalem, kazalem poprawic. Troche to wszystko na oko bylo, bo roznice sa minimalne i dopiero przy wiekszych predkosciach widac roznice. Generalnie obrocilem kiere lekko w prawo, zablokowali i do tego ustawili koncowki, teraz jest ok. no i oczywiscie nic za to nie wzieli. To nawet nie jest reklamacja - oni po prostu nie zrobili tego co mieli zrobic. A co do stuków to tez ostatnio takie mam, nie zaleza od zawieszenia, czasem pojawiaja sie zupelnie na prostej drodze. Taki dzwieczne pojedyncze pukniecie (nie zadne tarcie ani skrzypienie). Moze rzeczywiscie poduszka pod silnikiem gdy silnik sie przesuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 TommiB, ustaw w stacji diagnostycznej w sposób prawidłowy zbieżność to będziesz miał wszystko idealnie na wprost - a tak autko w jedną stronę ma mniejszy a w drugą większy promień skrętu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Ja również będę musiał udać się na stację bo jadąc na wprost kierownica jest skręcona w lewo :/ Drażniąca sprawa więc trzeba się zmotywować i udać się wkońcu! I dlatego pytam - jaki jest orientacyjny koszt regulacji?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 w Krakowie 75 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastiano Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 ...a te pojedyńcze stuki podczas jazdy , to nie czasem maglownica do regeneracji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 u mnie w WLKP był dwa razy w różnych miejscach na geometrii, tu i tu nie było problemu by dodatkowo poprawić ustawienie kierownicy. kosztu zarówno w jednym jak i drugim warsztacie 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cj Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam, no i co Panowie komuś udało się ten problem ze skręconą kierownicą poprawić? w czym tkwi problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 cj - od 2 posta w tym temacie kilkakrotnie przewija się odpowiedź na Twoje pytanie. Może czasami warto przeczytać co już napisano, zamiast powielać pytania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi