hulajnoga10 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Witam, ostatnio zaobserwowałem ze z konsoli centralnej wydobywa sie dosc dziwny dzwiek. Na poczatku mi to nie przeszkadzalo ale teraz to juz odechcialo mi sie jezdzic. Dzieje sie to przewaznie na nierownosciach, czyli non stop. Dzwiek ten przypomina tak jak by jakies kamyczki podskakiwaly. Ten dziwny dzwiek slychac z kazdej strony i nie moge zdiagnozowac z jakiego to dokladnie miejsca. Moze jakies plastiki trzeszczą? Nie widzi mi sie rozbieranie calej deski rozdzielczej. Mial ktos podobny problem? A jeszcze co najlepsze to najbardziej slychac jesli na dworze jest ponizej 18 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 a samochód bezwypadkowy ? moze z szyby kawalki szkla dostaly sie do nawiewów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 tak bezwypadkowy, trzaski nasilaja sie jesli jest ponizej 18 stopni na zewnatrz. Moze to plastiki? ale az tak bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 no wlasnie chyba nie.. a na pewno w desce nie gdzies z tylu? bo mialem takie cos z tylu w pasach tylnich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Dzisiaj zdjąłem ten górny plastik tam gdzie jest wyświetlacz od radia i temperatura i troche trzaski ucichły, ale dalej słychac. Co mozna jeszcze odpiąć? całej deski nie bede ściągał bo dosc ze nie wiem jak, to jeszcze sie boje ;) A żeby zdjąc konsole, ta na srodku gdzie sa nawiewy i przyciski to musze wykrecic jeszcze jakies sruby oprocz tych dwoch na dole za klapką od złacza komputera? Wykrecilem je i nie chce zejsc, moze sa jakies zaczepy po bokach? boje sie ze cos urwe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Mogą być zaczepy, bo w tym aucie dużo rzeczy jest tak rozwiazanych... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 a wiesz moze jak zdjac ten daszek nad licznikiem? doszedlem ze to stamtad sa miedzy innymi te trzaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 nie niestety...ale trzaski moga tez brac sie miedzy kokpitem a slupkiem... zobacz tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Doszedlem juz skad biora sie te trzaski ;) plastiki trzeszcza przy podszybiu. Dzisiaj wpuscilem tam WD-40 i zaniklo, zobaczymy na jak dlugo. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertRybiński Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 WD40 to całkowita bzdura. Prawdopodobnie chodzi o zewnętrzne kratki nawiewu które się po prostu wysunęły z kanalików wentylacyjnych. Niestety tajemnicą Poliszynela jest jak je "wydłubać" .Zdjęcie daszka nad zegarami nic nie da - nie ma dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiael Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Też miałem różne odgłosy. Zdjąłem daszek nad licznikiem i osadziłem go na cienkiej piance (tak jak karimata tylko cieńsza). Tak samo postąpiłem z panelem z wyświetlaczem i jak na razie mam spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Proste - wszystkie plastki (tanie oczywiście bo co chcieć w samochodach spod znaku renault) stykają się i jadąc niestety wydają z siebie niezwykle fantastyczne dla naszych uszów, nie wpominając o nerwach dźwięki. Jedynym rozwiązaniem to chyba tak jak koledzy wspomnieli wyżej przyklejać jakiś filc w miejscach stykania się poszczególnych elementów. Tylko tak jak wyżej wspomniano dużo jest zaczepów, które łatwo ułamać heh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhh Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Witam !! Ja mam pytanie - u mnie tez są dziwne odgłosy przy odpalaniu i zamykaniu drzwi a mianowicie dochodzą one z okolicy lewego przedniego podszybia, niedaleko dmuchawy. Odgłos jest taki jakby jakieś klapka byla luzna. Pojawiają sie one w dziwnym czasie - w trakcie grzania swiec zarowych ta owa klapka stuknie 4 razy i jest dalej spokój no chyba ze sie zamyka drzwi to tez ona klapnie. W czasie jazdy nic nie slychać. Nie sądze zeby były to jakieś przekażniki tylko jakaś odczepiona albo luźna klapka. nie wiem jak sie tam dostać bo rozebrałem juz podszybie dotarłem do dmuchawy ale dalej nie wam jak to rozebrac i gdzie szukać tej klapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 krzyhh, uszkodzony ogranicznik klapki obiegu wewnętrznego - standard. Szukaj na forum, jest o tym milion napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhh Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 dzięki ! zaczynam szykac [ Dodano: 2008-03-31, 19:31 ] Panowiem mam prośbe - może ktoś mi przesłać linka do jakiegoś opisu jak dobrać sie do tej klapki od obiegu wewnętrznego ??? Z góry dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi