Cruel Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witam, Jako,że kupiłem auto mające jeszcze gwarancję mam "problem". A mianowicie chciałem się zapytać. Mając auto jeszcze na gwarancji czynność taką jak przegląd klimatyzacji muszę zlecić w ASO czy mogę pojechać do warsztatu gdzie zajmują się klimatyzacją i zrobić to u nich? Chodzi mi o to aby nie było później,że cofną mi gwarancję czy jakieś problemy będą mi robić. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Dodano: 27 mar 2012 - 16:56 Wie ktoś jak z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja co roku jeździłem ze swoją Meganką na gwarancji do zaprzyjaźnionego serwisu specjalizującego się w klimatyzacji na dezynfekcję i uzupełnienie czynnika. Tylko prosiłem, żeby nie naklejali mi nalepki w komorze silnika W M III / Fluence zresztą znacznie wydłużono interwały przeglądu klimy (oprócz filtra oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) W ogóle to i tak zadzwonię do ASO i zapytam się o klimę. Bo w cenniku widnieje tylko pozycja: dezynfekcja klimatyzacji. Przeglądając kartkę,na której mam wyszczególnione co jest robione przy poszczególnym przebiegu/wieku to klimatyzacji w ogóle tam nie ma Edytowane 27 Marca 2012 przez Cruel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 ja poruszałem ostatnio ten temat i powiedzieli mi w ASO że czynnik sprawdza się i uzupełnia za pierwszym razem dopiero po 2 latach - wcześniej nie ma to sensu więc skorzystałem tylko z akcji dezynfekcji klimatyzacja za 99PLN (filtr nowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Dokładnie tak samo zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Więc przegląd klimy to koszt ok.240zł. I tak narazie podziękowałem. Wykonam pełen przegląd za rok. I tak zostawiłem 9stów na przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja co roku korzystam z promocji, która po zimie się pokazuje w ASO. Dezynfekcja klimatyzacji ba 99 PLN plus wymiana filtra kabiny za około 80,00 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Czy ostatnio ktoś robił przegląd klimatyzacji w ASO? Co oni tam właściwie "przeglądają" i co robią? Mi chodzi tylko o sprawdzenie ilości czynnika i ewentualne uzupełnienie go. Ile coś takiego kosztowałoby w ASO, a ile w tzw. specjalistycznym warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtom Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Robiłem przegląd w niezależnym zakładzie specjalizującym się w klimatyzacji samochodowej. Czynności na przeglądzie. - Czyszczenie czynnikiem parownika klimatyzacji. - Czyszczenie układu ultradzwiękowo. - Test układu temper. i ciśnienia - Uzupełnienie czynnika oraz dodanie kontrastu do sprawdzenia układu(4 lata użytkowania) - Filtr kabinowy wymiana (moja część) Koszt - 170PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi