masumi85 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Witam, jestem nowa na forum. Jestem zainteresowana ogłoszeniem sprzedazy Renault Megane II Grandtour i proszę o opine czy warto i na co zwrócić uwagę. Auto jest na kartę. Oto link http://otomoto.pl/C23404815.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 (edytowane) Cena podejrzanie niska za 2007r ( w ofercie ma również Fabię z 2004r w podobnej cenie a różniaca w klasie na korzyśc meganki). Nie ma nic w ogłoszeniu o bezwypadkowości a w Fabii jest. Jakośc zdjęc nie pozwala na jakąkolwiek ocenę. Sprzedawca, to diler skody, pewnie wziął ją w rozliczeniu i jako profesionalista mógł ją przygotowac do sprzedaży i nie pokazując chlew w środku. Edytowane 24 Marca 2012 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 (edytowane) Auto jest na kartę. Na kartę jest każda meganka II. Silnik 1,4 16V jest za słaby do tej budy a spalanie będzie miał większe niż 1,6 16V. Edytowane 24 Marca 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masumi85 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Auto jest od osoby prywatnej, jest na stronie komisu, bo Pan myślał, że szybciej tak sprzeda. Wiem, że ma nieoryginalne kołpaki, bo jeden zgubił i kupił cały komplet innych. Mówił też, że nie jest po żadnym wypadku, a sprzedaję za taką cenę, bo jak wystawił za 21500 to nie było żadnego zainteresowania. Dodano: 25 mar 2012 - 20:16 jeszcze biorę pod uwage ten tylko jego jeszcze nie oglądałam http://otomoto.pl/renault-megane-salon-polska-C20399905.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Podejrzewam że to auto flotowe. I to bardzo. Zobacz na 2 zdjęciu stoi druga meganka tylko że różni się 6 cyframi na tablicy rejestracyjnej, a pod wiata następna. Zbieg okoliczności... wątpię. Edytowane 25 Marca 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masumi85 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 A co to znaczy auto flotowe?? Boże naprawdę nie wiem. To co lepsze to pierwsze auto, mimo, że silnik 1.4?? W sumie auto potrzebne mi tylko do wożenia dzieci do przedszkola i na weekend ja jakiś wypadzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) To znaczy że auto jeździło jako firmowe i było w leasingu. Świadczy o tym także uchwyt na telefon komórkowy. Także trochę zniszczona jest tapicerka na drzwiach kierowcy. Edytowane 26 Marca 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Proszę się nie gniewać, ale już prędzej ta złota jest formową zabawką, zerknij na tablice rej. i na numery innych Meg w tle, rejestrowana jedna po drugiej. Prawdopodobnie, Firma X pozbywała się swoich starych aut, bo dostali nową ofertę. Moje zdanie, (ale nie jest wiążące), jeśli masz dobrego mechanika znajomego, trzeba podjechać i obejrzeć na miejscu, zbadać auto. Nie twierdzę, że w 100% przypadków tak jest, ale na co dzień widzę, jak kierowcy dbają o auta firmowe, za grosze bym ich nie kupił, nie ryzykowałbym. A kwestia uchwytu na telefon, nie jest podstawą do auta firmowego/flotowego. Wychodziły partie Renatek z fabrycznie montowanym telefonem, głównie Nokia i Siemens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masumi85 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 To chyba się skusze ku temu pierwszemu autu. Mały silnik, ale mi nie potrzebny w sumie większy. Nawet jak spalanie będzie większe to bardzo tego nie odczuje, bo jest w gazie, a gaz tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi