XXeasyXX Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 WItam. Mam problem z prędkościomierzem w mojej megance I phII. Prędkościomierz zawyża mi około o 20%. Czytałem, że może być to wina zmiany kół. Ja nie zmieniałem kół a auto kupiłem już z tą wadą. Czy da sie to jakoś przestawić to w komputerze?? Jak tak to jakim interfejsem ?? Jakieś linki na all... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jak sprawdziłeś że zawyża o 20%? Może być że opony mają zużyte bieżnik, niskie ciśnienie kół, albo czujnik prędkościomierza jest zużyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXeasyXX Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 cytat Opony są dobre. Sprawdziłem o ile zawyża jadąc z gps-em. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 GPS od nawigacji? Może podasz markę i model? Bo nawigacje też nie są dokładnie jak są słabe. U mnie moja nawigacja zaniża o 1 km/h mniej niż powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXeasyXX Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Sprawdzałem z nawigacją Lark I z Nawigacją w telefonie. Prędkościomierz okłamuje sporo bo prze 100km/h pokozauje 20 więcej.. Wiec cos jest nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Przejedź się z tą nawigacją w innym samochodzie i wtedy porównaj. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 clipem można ustawić współczynnik kół, ale zmiana jest, z tego co pamiętam tylko w silnikach 2.0 16V, we wszystkich innych się tego nie zmienia, mimo, że jest możliwość. Przestaw sobie wskazówkę i po sprawie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXeasyXX Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Nawigacja pokazuje dobrze. A czy jest możliwość, że zegary byly przelożone ze scenica z większymi kolami do mojej megi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 możliwość jest, ale szczerze wątpię, żeby ktoś to zrobił. No chyba że masz białe tarcze zegarów w zwykłej meganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXeasyXX Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Tarcze nie są białe. W megance I phII prędkość bierze ze skrzyni czy czujnika abs? A w scenicu też są tarcze zegarów jak w megane. Nie tylko białe.. Edytowane 25 Marca 2012 przez XXeasyXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 w scenicu wystepowały białe tarcze tylko z silnikiem 2.0 16V, co więcej te sceniki miały koła 16". Nie sądze, żeby zmiana tych ustawień clipem miała jakiś wpływ, kiedyś to sprawdzałem u siebie i różnicy nie zauważyłem. Jakbyś poczytał na temat usterek prędkościomierzy to byś wyczytał, że prędkość w phII jest brana z czujnika abs, no ale lepiej niech ktoś poda na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XXeasyXX Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Czyli albo prędkościomierz walniety albo czujnik Abs?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam. U mnie problem polega na tym że prędkościomierz często nie działa, dopiero po przejechaniu jakiejś drogi nagle wskazówka nagle ruszy do góry i wskazuje prędkość, ale bywa też tak że czasami przez całą droge prędkościomierz wogóle nie działa. Podobnie jest z obrotomierzem. Problem pojawił się odkąd wyjąłem zegary żeby wskazówki pomalować na czerwono i tak myślę że kabelki w kostce nie łączą dobrze i trzeba ich polutować. Nie jestem najmocniejszy w elektronice i lutowaniu, jakoś przewodzik z tą blaszką w kostce, można wyjąć i zlutować to poza kostką czy cyną trzeba celować w otworek w kostce w którym kabelek łączy się z tą blaszką.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Każdy konektor z wtyczek od zegarów można wyjąć przez odchylenie blokady z tyłu kostki i po prostu ją wysuwasz wcześniej unosząc tę klapkę z numerkami pinów. Ja też dziś wyjąłem zegary bo żarzyła się kontrolka rezerwy paliwa w trakcie jazdy i po złożeniu okazało się ze obrotomierz i te kontrolki na dole mi nie działają, próbowałem poprawić konektorki w szarej wtyczce ale niestety nie pomogło Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ? Te kontrolki są jedne z najważniejszych więc jak je wskrzesić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi