Robgold Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Witajcie, Dziś będąc w salonie Renault, pooglądałem i przetestowałem przez chwilę nowe radio Renault w Megane III FL. Wygląda na to, że to firma postanowiła pójść do przodu i zintegrować port USB z radiem (nareszcie!) i tym samym zakończyć żywot kosztownego w produkcji C-BOX'a umożliwiającego podłączenie do zwykłego radia "patyka" USB. Również portu AUX został przeniesiony do radia i zastąpiony wejściem "jack 3.5mm" jednocześnie w miejscu obecnej klapki z chichami mamy zaślepkę Nowy system nazywa się "Renault Multimedia System". Na moje ucho gra tak samo. Pytanie czy poprawili coś z samym odbiorem stacji radiowych...zobaczymy. Na zaprzyjaźnionych składowiskach części do "Francuzów" nie maja jeszcze tego radia. Nie wiadomo zatem czy Renault zmieniło coś w protokole komunikacji. Jeśli nie to zapewne owe radio jak się tylko pojawi będzie rozchwytywane a cena na znanym portalu aukcyjnym poszybuje wysoko... Osobiście jak dla mnie to mogli by jeszcze zrezygnować z kosztownego czytnika CD i poświecić zaoszczędzone pieniądze na lepszy engineering tego radia aby grało przyzwoicie. Edytowane 31 Marca 2012 przez Robgold 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Ciekawe, czy wyświetlane są pełne tytuły (tagi mp3) utworów z pendriva? Gniazdko USB jak dla mnie na frontowej stronie radia już samo z siebie wygląda mało estetycznie, a z wetkniętym weń i wystającym pendrivem (małym czy dużym) to już kompletna brzydota. A przecież można było wykorzystać to miejsce pod klapką i zrobić tam gniazda usb, na karty SD, czy chinch. Wg mnie ewentualna wymiana posiadanego radia na to radio jest delikatnie mówiąc nierozsądna. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez martello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ja natomiast byłbym skłonny na zamianę. Ciekawe jednak czy to radio podeszłoby do Scenika III? Plug'n'play czy głębsza ingerencja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Tagi na pewno są wyświetlane. Tak samo jak miało to miejsce przy C-BOX'ie Radio w Megane III i Scenicu III są takie same. Jeśli protokół CAN nie został zmodyfikowany to radio powinno w 100% pasować Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Robgold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mactwar Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Czy może bawił już się ktoś w przekładkę tego radia do Meganki z zamontowanym podstawowym radiem płaskim (R1)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi75 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam W nowym radyjku po podłaczeniu patyka do USB niestety u mnie nie widzi wszystkich folderow jak i niewszystkie utwory nagrane nie sa widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 A nie ma czasem PL znaków w nazwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam W nowym radyjku po podłaczeniu patyka do USB niestety u mnie nie widzi wszystkich folderow jak i niewszystkie utwory nagrane nie sa widoczne. Czy czasami nie masz zbyt dużego zapętlenia folderów (w np głównym folderze jest jeszcze jeden, w tym jeszcze i dopiero np mp3)? To bardzo komplikuje sprawę odtwarzania. Najprostsza metoda to folder i od razu w nim mp3. Ilość folderów dowolna. U mnie w moim radiu (nie z USB, ale na nagranym CD) stosuję tą metodę i wszystko gra extra. Może to to jest przyczyna.... Ile takie radio może kosztować w ASO, a ile jako używka (jeszcze ich nie widziałem w sprzedaży)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarl Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 witam szanownych maganowiczów pytanko w zwiazku z tym radiem czy można zapisać foldery na USB by były odczytywane jakoŚ osobno (chodzi mi o sytuacje gdy mam nagrane kilka płyt na USB a chciałbym mieć dostep do poszczególnych jak w zmieniarce) w tej chwili czyta mi wszystko po koleji i nie wiem czy jest mozliwy dostep do poszczególnych folderów( plyt) ps mialem kiedyś xcarlinka i tam był taki podzial na foldery dostepne osobno pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Dokładnie o to samo chciałem zapytać. Czy jest możliwość jakiegoś zmieniania folderów w ramach podpiętego USB z mp3? Tez skacze mi po piosence i to nawet nie za bardzo przewidywalnie :/ Nie da się po prostu zmieniać folderów? GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Oczywiście można zmieniać foldery, jeśli dobrze pamiętam to naciskamy przycisk ze strzałką powrotu i pokrętłem głośności wybieramy konkretny folder/piosenkę - potwierdzamy naciśnięciem pokrętła. PS. Możecie potwierdzić błąd w tym radiu opisany tu: http://megane.com.pl/topic/44469-regulacja-bassopran-w-fabrycznym-zestawie/page__p__332181__hl__sopran__fromsearch__1#entry332181 ? Edytowane 2 Lutego 2013 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarl Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 dzieki wielkie to rzeczywiście tak działa, mała rzecz a cieszy szkoda tylko ze radio nie czyta flac (była by pełnia szczęścia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polmarki Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Wszystkich chciałbym wymienić w meganie III rok 2009 na takie radio czy nie bedzie problemów z podłaczeniem (takie same kostki) i sterowanie wyswietlaczem (megana bez nawigacji) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 13 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Wyszukiwarka nie boli... Zobacz temat "złącza radia - wtyczki". Edytowane 13 Grudnia 2014 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi