darbi16 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 wyczytałem gdzieś ns forum że regi mają 3omy i są szybsze a ac 2omy i są wolniejsze skłaniał bym sie do całości jednej firmy ale czy ac dadza radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 dadzą radę weź ac w-01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbi16 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 dzięki za pomoc :) tak też zrobię założę całość ac i gwarancja 24mc na co zwrócić uwagę przy montażu ?? jest to co prawda autoryzowany gazownik ac ale ja tam wolę sam wiedzieć na co się przyjżeć :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Wrzucisz fotki po montażu to Ci powiem co mają poprawić ;p, ale jeżeli to Warsztat Partnerskito strachu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbi16 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 I jeszcze jedno pytanko który stag do tego auta bedzie lepszy? 1. stag 200-4 2. stag 4 plus jakie są różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 1. na stagu 200 to auto nie pojedzie, choćby ze względu na brak korekty po temperaturze. Najlepszy będzie 4+ bo ma wszystkie potrzebne korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jast Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) No to może i ja się pochwalę swoim zestawem "multifruit" z 2006, z którego jestem bardzo zadowolony: - komputer KME AKME - listwa Valtek czerwona (3 omy), - reduktor BRC, - bulta stako Początkowo zestaw sprawiał problemy (obroty, spalanie), ale po fachowym wyregulowaniu nie czuję różnicy: benzyna - gaz. Odnośnie czerwonych wademarów, te wbrew obiegowym opiniom uważam wręcz za świetne. Po 75 tysiącach uznałem, że zasłużyły na małą "regenerację". Okazały się być strasznie zabrudzone i trochę rozkalibrowane. Zabieg sprowadził się do demontażu listwy na czynniki pierwsze, kąpieli wszystkiego w denaturacie, zmontowaniu oraz niezbędnej kalibracji. Kolejne 75 tysięcy powinny pociągnąć. Edytowane 31 Lipca 2012 przez jast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbi16 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) No i po bólu: 1. stag 4 eco - proszę o opinię 2. regi 3. zavoli zeta zrobiłem ok 700km spalanie 7,7 l/100km różnicana gazie jest mała ale niestety jest przy 1kkm pojadę na regulację to zobacze co wyjdzie Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez darbi16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Stag eco wystarczy (trochę kiepsko bo nie ma edytowalnej korekty po temp. co dla mnie jako strojącego eliminuje ten sterownik), za cenę eko można mieć lpg techa 214 o ogromnych możliwościach, a nie odchudzony sterownik. Reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbi16 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Mógłby ktoś opisać różnice pomiędzy eco a plus(na co mają wpływ - typu spalanie, dynamika itp). O co chodzi a tą korektą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Temp. gazu zmienia się w trakcie jazdy, wbudowane korekty są do bani, nie ma możliwości poprawki i jest klops. W reniach to obowiązek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jast Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 W reniach to obowiązek Mam instalację starszej generacji KME, bez możliwości regulacji temperaturowej. Zero problemów, więc z tym "obowiązkiem" w Reniach polemizowałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Jeżeli chcesz utrzymać idealny afr na górze to ta korekta jest potrzebna, polemizuj dalej, gdybyś zestroił 10 takich aut z sondą w wydechu pisałbyś inaczej. Proszę o wypowiedzi ludzi, którzy coś ruszali w tym temacie. Już zauważyłem, że na tym forum, ktoś tam coś usłyszał, nie zna tematu, ale napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jast Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Proszę o wypowiedzi ludzi, którzy coś ruszali w tym temacie. Już zauważyłem, że na tym forum, ktoś tam coś usłyszał, nie zna tematu, ale napisze. Auto to nie apteka. Ma tylko jeździć bezproblemowo. Nie twierdzę, że kompensacja temperaturowa nie byłaby korzystna, uważam tylko, że nie jest "obowiązkowa" w instalacji. Sam reguluję swoją (bez funkcji kompensacji temperaturowej), zgodnie z zasadami sztuki, w oparciu o niezbędne instrumentarium i wiem jak moje auto jeździ. Użytkowo nie odczuwam istotnej różnicy pomiędzy LPG a PB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Uwierz mi utrzymanie sztywnego afra nie jest możliwe bez korekty po temp i ciśnieniu, może dlatego mój samochód daje z siebie 8 koni więcej na gazie niż na pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi