imfast Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam ! Mam problem ze znalezieniem aktualnych map do mojej Megane III z 2009 roku. Auto posiada fabryczna nawigację - bodajże TOMTOM, bo tak nazywa sie wersja wyposażenia. Auto w skrytce posiada czytnik DVD gdzie znajduje sie płyta NAVTEQ z mapami całej europy, lecz niestety mapa Polski jest juz mocno nieaktualna i z tego powodu chce znaleźć nowsze mapy. Nawigacja NIE POSIADA czytnika kart pamięci. Czy ktoś miał taki problem ? Nigdzie nie mogę znaleźć map ani żadnych poszlak jakie mapy są najnowsze i gdzie znaleźć... Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jeśli Twoja Nawigacja nie osiada czytnika kart to nie jest to nawigacja z serii Carminat TomTom tylko zwykły Carminat, który wsadzali do połowy 2009 do Megi III. Musisz poszukać aktualnej płyty na torrentach albo udać się do autoryzowanego serwisu i tam bez problemu możesz zakupić aktualizację map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi