cinas Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jak pali bezpiecznik to zwarcie instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek12 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 witam Podepnę się pod temat. Mam MEGANE I phI klimatyzacja manualna. Po włączeniu przycisku dioda się zapala, obroty silnika lekko wzrastają czuć nawet po silniku, że został dodatkowo obciążony, freon mam ponieważ po zdjęciu kapsla ( tego znajdującego się przy grodzi po prawej stronie silnika i naciśnięciu śrubokrętem pod ciśnieniem trochę go wyleciało ) jednakże nie leci zimne powietrze. Co mogę sprawdzić? Od czego zacząć? P.S. Nie wiem czy to ważne ale między akumulatorem a grodzią jest 3 pinowa wtyczka do niczego podłączona. nie wiem czy tak ma być czy powinna być podłączona do jakiegoś czujnika? kabel wtyczki jest krótki tak żeby miał być podłączony gdzieś w okolicy dmuchawy. wygląda na to że powinien być podłączony do czegoś za akumulatorem lub jest wolny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 freon mam ponieważ po zdjęciu kapsla ( tego znajdującego się przy grodzi po prawej stronie silnika i naciśnięciu śrubokrętem pod ciśnieniem trochę go wyleciało ) jednakże nie leci zimne powietrze. Co mogę sprawdzić? Od czego zacząć? Od uzupełnienia czynnika chłodzącego w układzie. Jeżeli będzie go za mało to nie będzie klima działać poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi