olej897 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Witam. Pewnie było na ten temat już tutaj ale postanowiłem napisać, odświeżyć. Dzisiaj wracając z uczelni w centrum miasta (50km od zamieszkania) nagle pedał sprzęgła mi opadł (miałem 2,3 może 4 oznaki podobne w ostatnich 2 tygodniach ale wystarczyło stopą podnieść i grało). A więc.. Pedał sprzęgła opadł zjechałem na chodnik awaryjki i poczekałem chwile na zgaszonym silniku. Wiedząc, że układ hamulcowy i sprzęgła jest ten sam sprawdziłem poziom... Było w normie (ostatnio dolewałem żeby kontrolka nie dawała sygnału, to chyba już był znak że coś się dzieje ze sprzęgłem, dolewałem 2x w ciągu 2tyg.) do rzeczy... Nagle spod autka zaczęło wyciekać płyn i to właśnie ten, w zbiorniczku prawie nie było, elektryka również padła (tylko awaryjki i centralny). Laweta i do mechanika... Bezpiecznik 400A który jest na mocowaniu akumulatora przy plusie (+)został wywalony ale elektryka już zrobiona. Mechanik mówił, żebym się modlił żeby to była uszczelka albo jakiś wężyk. Bo w innym przypadku będzie musiał ściągać skrzynie i coś tam wymienić koszt ok (300zł)+robocizna. Oby to była uszczelka lub wężyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Z dużym prawdopodobieństwem to był wysprzęglik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 400A Tyle to niektóre spawarki mają ściągać skrzynie i coś tam wymienić Fajnie by było, by to "coś" jakoś określić, by wiedzieć na co zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 "to coś" to własnie wysprzęglik. W poniedziałek będzie lookał gdzie diabeł siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renaultmeganeII Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 na 1000% wysprzęglik bo ja dwa tygodnie temu z tym samym walczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Ocool zanim napiszesz to sprawdz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi