Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

RADIOSAT CLASSIC - słaby odbiór

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to moje to classic, ale jeżeli tak (bo te radia to chyba wszystkie jednakowe) to odbior jest bardzo dobry. Prawde mówiac już miałem kilka samochodów i w żadnym np. RMF-FM na działce sluchać nie mogłem a tu mogę. Ba powiem więcej, mam CB i zmieniłem antenę na SIRIO TRIFLEX i jest tak samo dobrze. Coś musi być u Ciebie nie tak.

• 1 rok później...

Dzięki za informacje. Z tego wynika że coś mam nie tak. Samochód jest już po gwarancji, więc muszę sam spróbować to naprawić. Zacznę od przeglądniecia instalacji antenowej, więc jak by ktos miał jakiś schemat to będę wdzięczny.

Dodano: 05 cze 2013 - 20:23

Wracam do tematu mojego radia. Z tego co widać na schemacie oprócz anteny na dachu jest jeszcze antena w szybie tylnej i wzmacniacz do niej. Sprawdziłem u siebie i faktycznie jest antena, jest wzmacniacz, ale nie podłączony (samochód miał stłuczkę i wymienioną klapę tylną). Szukałem wszędzie kabelka ale nie ma. Wg. schematu w okolicy prawego nadkola powinien być rozdzielacz na antene na dach + do szyby. U mnie natomiast jest tylko złączka i jeden przewód odchodzący do anteny na dach. Rozważam podłączyć ten wzmacniacz tylko nie wiem jak rozdzielić przewód antenowy? I jeszcze chce zapytać: czy w każdej wersji jest ten wzmacniacz? czy ktoś poradził sobie z podobnym problemem?

Po otwarciu klapy bagażnika, na środku na dole jest wychodzący przewód (0,5cm) zakończony wtykiem kątowym i podłączony do szyby. Przewód wychodzi spod plastikowej osłony pod którą znajduje się wzmacniacz.

TO jest Dynamique 2009r.

Przyczyną słabego odbioru radia był uszkodzony pręt anteny. Po wymianie radio odbiera bez zarzutów.