brudijr Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam. Ostatnio kompletnie padła mi klima (zatarta sprężarka i chłodnica klimy też podziurawiona). Myślę nad kupnem oryginalnych, aczkolwiek używanych części. Wyniesie mnie to od 300 do 500zł. Gdybym chciał kupić to samo tylko nowe - 1000zł. Więc różnica cenowa - kolosalna. Teraz pytanie, czy warto, czy za 1000km znowu sprężarka się nie zatrze... Może ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek3er Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 pewnie juz nie aktualne, ale podziele sie swoim doświadczeniem, które zdobym przy poszukiwanu czesci do swojej sa dwa rodzaje sprezarek w Megane II, na pasek 7pk ( 1.9 i 2.0 dci ) i 6pk ( 1.5 dci i benzyniaki ) uzywane zaczynają się od 100-150 zł, ja poszukalem w okolicy z gwarancją za 200 zł chlodnicy klimatyzacji na bym nie kupil uzywanej, gwarancji zero a ceny wcale nie niskie, mnie udało sie sprowadzić Nissensa za 280 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Są inne koła pasowe, a sprężarka zdaje się, że jest chyba ta sama Delphi CVC. Edytowane 26 Lipca 2012 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) nieaktualne, pojechałem do innego "specjalisty", okazało się że wszystko ok i chcieli mnie nabić w przysłowiową butelkę. Wymienione zostały tylko oringi (100zł), reszta ok :) Edytowane 26 Lipca 2012 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmarty Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam, Mi również padła na trasie sprężarka od klimy, strasznie hałasowało, myślałem że to alternator ale okazało się że to sprężarka. Teraz mam mytanie, bo nie jestem pewien jaką sprężarkę powinienem kupić. Mój silnik to 1,5 dCi 86KM (63kW) z 2007 roku. Wiem że sprężarka jest firmy Delphi. Czy mogę zakupić sprężarkę Sanden np tą?: http://allegro.pl/sprezarka-klimatyzacji-renault-clio-iii-8200365787-i4256210144.html będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Na aukcji aledrogo na jednym ze zdjęć jest nr OEM. Czy jest on taki sam jak na Twojej sprężarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmarty Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 No właśnie tego nie wiem. Czyli muszę najpierw to sprawdzić? Te sprężarki czymś się różnią? Bo ktoś pisał kilka postów wyżej że ogólnie większość sprężarek od benzyniaków 1,6 i 1,5dCi powinny pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Jeżeli mocowanie będzie takie samo, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że będzie taka sama, ale pewien nie jestem. Można to sprawdzić po nr VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi