Pawkeyy Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy ale jest to mój pierwszy temat:) KOLEDZY szukałem na forum podobnego tematu i się niestety nie doszukałem... Mam problem z moją Megi z 2003 r. 1.6.16v a mianowicie jakiś czas temu (około 2 mies temu) miałem przykrą niespodziankę po powrocie ze sklepu a dokładnie wciśkam start(HF), odpaliła i przez około 3 sekundy wszystko ok ale potem obroty spadły, potem zaczęły skakać (zaczęła się "telepać" jakby nie chodziła na wszystkich) i zgasła. :) odczekałem z pół godziny i zapaliła normalnie... Myślałem do tej pory ze to była wina dosyć szybkiego przejazdu prze głęboką kałużę (w sensie że coś się zalało), ale dziś miałem to samo z tym że cały dzień nie padało oraz juz nie odpaliła, pracował sam rozrusznik zero reakcji silnika... pokazał się tylko komunikat "STEERING NOT LOCKED" i niestety wracałem na lawecie... :) Moje pytanie jest następujące czy ktoś miał podobny/taki sam problem??? co jest przyczyną??? Zaraz po zakupie w grudniu 2011 wymieniłem rozrząd razem z KZFR i świece zapłonowe. co prawda stoi teraz bezpiecznie u znajomego mechanika ale tak z ciekawości pytam:) Mam nadzieję że w miarę jasno przedstawiłem problem i nie naruszyłem regulaminu Forum:D Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) http://megane.com.pl/topic/7629-steering-locked-uszkodzona-blokada-kolumny/ Może coś da. Edytowane 13 Maja 2012 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawkeyy Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Podjechałem dziś do kumpla i z ciekawości spróbowałem odpalić:) zapaliła bez problemu:) Jutro mają posprawdzać ją i zobaczymy co jest grane, podpowiem im o tym silniczku blokady kierownicy i akumulatorze. Jak coś się uda ustalić to napiszę,co było/jest przyczyną takiego zachowania, może komuś na przyszłość się przyda:) Dodano: 21 maj 2012 - 09:41 Otóż okazało się, że przyczyną była wtyczka od pompy paliwowej a konkretnie "masa" robiło się zwarcie bo niebyła poprawnie zapięta i pin od masy wytopił się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi