jazel Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Ja wracajac do "lepszych" zarowek, pragne poinformowac ;), ze nikt mnie nie przekona do tych tanich zwyklych, odkad zaczalem uzywac Philipsow 3w1 Nightguide, czy cos takiego. Swieca 3 kolorami - zoltym bialym i niebieskim, dzieki czemu i w deszcz, i w mgle, i w normalnych warunkach widze wszystko idealnie. w ogole swieca idealnie Lepsze moga byc tylko ksenony. I sa ;) Zarowki kosztuja ok. 50pln sztuka, przepalaja sie po ok. 20000km... Po 15000 efekt przestaje byc taki super. Ale umowmy sie 100pln (za komplet) to pol baku paliwa, nawet nie ;) edit: Wlasnie kupilem kolejny komplet na Allegro za 75pln z przesylka. Takze troche polecialem z tymi 5-cioma dychami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 zdunman, Źle policzyłeś ;) Popraw się. lepiej kupic Tungsram za 20 też polecam tą markę. Bardzo dobra trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Jeśli dobrze wszystko policzyłem to raczej jest to mało zauważalna różnica świecenia. tak mi też wyszło w praktyce. Jeden reflektor przez oryginalną instalację a drugi na krótko z aku. przez przewody 2,5 kwadrat. Różnicy nie było widać. Jedyny plus z przekaźników w tym przypadku, to odciążenie styków w manetce pod kierownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 gojgien, a z manetki pod kierownicą po włączeniu świateł zasilanie nie idzie czasem na przekaźnik - także obciążenia by nie było na manetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Meganka nie ma przekazników do swiatel ;) Wszystko idzie przez manetke ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 A mi się wydaje, że u mnie idzie już przez przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Moze MII w MI na pewno nie ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 lepiej kupic Tungsram za 20,- i miec to samo przez duzo duzo dluzej... Albo Narvę za 9zł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ploplo82 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 ja kuipiłem navrę 100/90 świeciły fajnie przez 2 tygodnie i nagle jadąc nocą widzze że cos mi przygasa z przodu i nagle jade jak jednooki jak sie zatrzymalem aby ja wymienic strzeliła druga ( nstrzeliła dokładnie pękła w reflektorze - musiałem użyć odkurzacza w dzień )byc może trafiłem na feler kiedyś w nubirze ponad rok na 100 przejeździłem i nienarzekałem widac niezawsze da sie okreslić ile podziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Panowie, a jak to jest ze stosowaniem żarówek większej mocy niż pozwalają na to przepisy właśnie typu 90100 Watt. Chodzi mi o wytrzymałość cieplną naszych plastikowych kloszy, wtyczek do żarówek (chociaż akurat o wtyczki się mniej martwię niż o klosze). Czy ktoś stosował mocniejsze żaróweczki przez dłuższy czas w MI PHII i mógłby sie podzielić spostrzeżeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 ogolnie nie radze takich zarowek wsadzac, renault zapewnia ze powyzej 55W odblysniki sie juz zaczynaja wypalac (przypalac), a klosze matowieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi1234 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 ja uzywam philips blue vision ok 50 zł za sztuke jak narazie to jest rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 tez mialem polecam, teraz razem z ojcem jezdze na vision plus, tez polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 teraz razem z ojcem jezdze na vision plus To co zmieniacie z auta do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 tak... raz jeden jezdzi tylko tylnymi zarowkami, drugi z przednimi. innym razem odwrotnie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi