piotrm84 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam wszystkich, jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam przejechane niecałe 3tys km i prawdopodobnie będę musiał w najbliższy weekend pojeździć trochę z przyczepą bagażową (hak zamontowałem od razu w salonie ale jeszcze nie był wcześniej użyty). Całkowitą masę przyczepy oceniam na jakieś 500kg, do tego 3 osoby w samochodzie. Czy przy takim przebiegu można już doczepić do samochodu przyczepę? Czytałem różne posty o "docieraniu" nowych diesli ale nie znalazłem nigdzie informacji na temat zaleceń lub doświadczeń z ciągania przyczepy, pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Wg instrukcji do 1500 km należy jeździć z prędkością obrotową max 2500. Po tylu km można jeździć szybciej, ale właściwe parametry auto osiągnie po przebiegu 6000km. W Twoim przypadku, jeśli już musisz ciągnąć przyczepę to nie forsuj auta na zimnym silniku i nie ciągnij do zbyt wysokich obrotów. Niby auto masz już dotarte (wg instrukcji), ale zawsze instnieje obawa... Oczywiście to wszystko dotyczy wersji auta w dieslu. W benyznie jest trochę inaczej. Auto szybciej się dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Myślę, że nic się nie stanie jak pojeździsz z przyczepą. Ważne by nie trzymać go długo na wyższych obrotach. 3 tyś można uznać za wystarczający okres docierania. p.s. ile Cię kosztował hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrm84 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedzi, tak się składa że Scenica kupowałem w Zamościu:) Hak z tego co pamiętam 600zł z montażem. pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 O widzisz jaki ten świat mały. Ale 600zł coś nie jest chyba możliwe - pewnie rabat przy zakupie dostałeś bo sama wiązka przewodów 500zł kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrm84 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Wiadomo, że to cena z rabatem ale i tak sobie odbiją na samym samochodzie. Katalogowo za hak trzeba zapłacić chyba 1300 czy 1500zł. Ile w Zamościu kosztuje wymiana oleju z filtrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 320zł płaciłem olej + filtr oleju (tylko nie wiem czy to cena regularna). Pytasz o "filtry" i nie wiem o jaki jeszcze Ci chodzi. Jeśli o kabinowy to na akcji wiosna + filtr kabinowy zapłaciłem 220zł - czyli sam filtr z wymianą 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrm84 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Po jakim przebiegu wymieniałeś olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Chyba tak gdzieś 12-13 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi