matek8821 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witam. mam megane II 1.4; 2004r z instalacja LPG. Na biegu jałowym obroty utrzymuja sie na 1200-1800. gdy przełącze na benzyne obroty normalne. czym to może być spowodowanie? dodam że instalacja ma może miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Wadliwym ustawieniem instalacji LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek8821 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Mój przypadek dokładniej jest opisany tutaj: http://megane.com.pl/topic/38875-wysokie-obroty-po-czyszczeniu-przepustnicy/page__p__297689#entry297689 mechanik mówi że to w dalszym ciągu przepustnica jest uszkodzona :/ co o tym wszystkim sądzicie? a na sterowniku od LPG nie ma możliwości ustawienia obrotów, to podobno przepustnica steruje tym wszystkim (wysokością obrotów). Edytowane 20 Czerwca 2012 przez matek8821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Wydaję mi się, że jak sie pisze - mam problem, to należałoby coś więcej na ten temat napisać. W tym przypadku o jaką instalację chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek8821 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 to jest sekwencja Lovato Smart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Przełącz na benzynę, jeżeli problem zniknie, to niech gazmen ustawia do oporu, a jak sobie nie poradzi, to niech demontuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek8821 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Witam. Rozwiązałem mój problem, tzn sam sie rozwiązał. Ostatnio padła mi cewka zapłonowa, wymieniłem na beru i problem zniknoł zniknął, autko ma normalne obroty. Musiała mieć przebicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi