CareK Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Oj, jak ja bym chciał już śnieg Zamiast tego codziennie mam +5 stopni i durny deszcz ;-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Śniegu kupa, ale pewnie szybko stopnieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sintar Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 W nocy sypało dość mocno, 7 rano - pogodnie, mróz, zasypane auto, szklanka na drodze i jak zwykle samochody porozrzucane po rowach... Jako "nowy" kierowca pierwszy raz jechałem po tak śliskej drodze... musze przyznac ze szczególnie widok tych "rozbitków" daje do myślenia Miałem nadzieje ze nasypie tyle, zeby zimówki mogły sie wykazać, ale chyba jeszcze za wczesnie... Póki co, ice-driving... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 U mnie słońce - deszcz - grad - słońce - deszcz - cisza i od nowa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 W Poznaniu dzisiaj padło przez chwilę ale już śladu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 W Kielcach padało i padało i nawet troche zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Krosno, -3 stopnie, snieg popadal i lezy na trawie (malo), parkingi i drogi malo uszeszczane - oblodzone. Musialem jechac -20 km/h. Niech zyje ABS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Warszawa: -2 stopnie, szybki do skrobania ps. akurat na lodzie ABS się nie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ps. akurat na lodzie ABS się nie sprawdza mi jakoś działa ten ABS na nerwy. Po prostu nauczyłem się hamować w ciężkich sytuacjach na gorszych samochodach. Może w sytuacji bardzo krytycznej mi się przyda, ale wolę do takiej nie doprowadzać. Olsztyn jest w okolicach 0 stopni Celcjusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 bronius - nie sprawdza się? Dziwne, że mi się sprawdził. Mogłem manewrować samochodem, koła się nie zablokowały. Daniellos - również nauczyłem się hamować na samochodach bez ABS (maluch, Polonez) i wiem jak to jest. Ale czasem jest po prostu sytuacja (Megi mi się jeszcze nie zdarzyło i mam nadzieję nie zdarzy), że trzeba nagle przyhamować na śniegu (np wyskoczy Ci dziecko na ulicę) i bum - koła się blokują. Osobiście auto z ABSem, jest dla mnie bezpieczniejsze i daje więcej możliwości manewru w podbramkowej sytuacji. A dzisiaj na jednej z ulic, którą jadę do/od mojej narzeczonej (ulica była właśnie cała oblodzona) koleś do rowu wleciał Cinqecentem, jechał sobie po tym lodzie tak na oko 60km/h i nagle wpadł w poślizg (lekki zakręt), no i kierowca po hamulcu, a wtedy koła się zblokowały i tak poszedł prosto w rów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 skuteczność hamowania na śliskim z absem jest niższa niż bez abs (dotyczy to skrajnych warunków jak np lód) jeśli nauczyłeś się hamowania to wiesz na pewno, że najskuteczniejsze jest hamowanie na kołach na wprost i dopiero tuż przed samą przeszkodą odpuszczenie hamulca i natychmiastowy skręt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Wiem, że droga się wydłuża przy ABSie, na lodzie, ale zauważ, że masz pole manewru i np możesz odbić na rów, czy coś takiego, a jak zablokuje Ci koła to już możesz nie zdążyć puścić hamulca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Panowie ale to nie o tym temat ;-) U mnie ma padać w nocy i jutro cały dzionek. Tak gadał Kret, a jak będzie to zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 No to jestem w Złotowie u rodziny. Śniegu z 2-4 cm no i -5 stopni no to śnieg się utrzyma bynajmniej do jutra rana . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Krosno, śnieg pruszy, ale już +1 więc niedługo będzie plucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi