[email protected] Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Instrukcja podaje Elf TRJ 75W80 ale jako że został on wycofany następcą jest NFJ lub NFP. Na stronie elfa podają, że NFP nadaje się do skrzyń Pxx a NFJ Jxx ja mam najprawdopodobniej ND0 - czyli który? Aha napilsali jeszcze że NFJ nie nadaje się do Megane/Scenic II Pk4. Co to jest to Pk4?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 :) http://megane.com.pl/topic/35697-nd0-001-cieknie-olej-spod-uszczelniacza-prosze-o-pomoc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Dzięki wielkie za linka:) Tak przy okazji Total to jedna firma co Elf? Pytam bo proponują mi zalenie skrzyni olejem Total a ja upieram się przy tym co zaleca producent. Co do różnic między Elfem NFJ a NFP to znalazłem karty produktów na stronie Elfa, główne różnice to lepkości (choć niewielkie) i to że jeden jest przystosowany do skrzyń z mosiężnymi synchronizatorami. Ktoś wie co to to megane/scenic II Pk4 ??? No jak się dowiem czy mam skrzynię Jxx czy Pxx? Wiem że mam ND0 :) NFJ.pdf NFP.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Do skrzyń NDx (gdzie x to cyfra) jest ELF NFJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Wyszukiwarka shell.pl podaje swój olej: http://lubematch.shell.pl/recommendations.php?modelyear=&vehicle=7311&site=58®ion=344&language=13&brand=93 Czy Elf do Renówek to tylko efekt podpisanej umowy między firmami, czy też jest faktycznie lepszy od innych olejów klasy 75W/80 GL4? Zalewaliście skrzynie olejami alternatywnymi? P.S. Do mojej Megi wchodzi go ponoć 2,1 l (NDO 6b) czy są do kupienia dedykowane butelki z taką lub zbliżoną pojemnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Są litrowe, 0,5 litra, a później 4l. Butle 2l robi chyba Total, a oleje zdaje się są te same. Te 2l opakowania Totala nie wszędzie są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 A czy może mi ktoś powiedziec jaką ja mam skrzynię?? Megane CC 120 koni 6 biegów, 2004 rok. No i jaki mam wlać olej? Dość pilne bo jutro chciałbym zakończyć skaładanie auta. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 W poprzednich 5 postach masz to wyjaśnione. Rodzaj oleju jest uzależniony od oznaczeń skrzyni. Odczytaj typ i już wiesz jaki olej potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ale gdzie mam znaleźć ten typ? Nie wiem jaką mam skrzynie :) jest nabite na niej gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Oznaczenie powinno być na skrzyni. Pooglądaj ją dokładnie. 4 słowa wpisane w google i któryś z początkowych wyników: http://www.skrzynie.com.pl/info-renault.html?sl=PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 ok - wielkie dzięki :) Dodano: 25 cze 2013 - 16:58 wypolerowałem skrzynię a symbolu nie znalazłem :/ W ASO jednak Pan z bani wiedział że potrzebuję NFJ więc rozumiem, że każde CC z 2003 na takim będzie śmigać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi