ceban Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Witam, W mojej 1,5 rocznej Megi w przednich reflektorach zaczyna "łuszczyć się"/matowieć wnetrze - odbłyśnik. Narazie zauwazyłem, że przypadłość ta wystepuje symetrycznie na 2 lampach - 1 cm2 nad światłami dziennymi. Co lepsze miejsca te nie w są siedztwie żarówki tylko jakby nad nią. Ewidentnie jest to od ciepła wytwarzanego przez żarówy. Dodam że żarówek nie ruszałem od nowości. Jak będę miał możliwośc to zrobie fotki. Czy to nadaje się na reklamacje/ naprawę gwarancyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Zdecydowanie warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) Miałem dokładnie tak samo. Według mnie była jakaś wadliwa partia reflektorów, w których odbłyśniki były nieodpowiedniej jakości. U mnie ASO wymieniło oba w ramach gwarancji. tutaj mój przypadek Edytowane 22 Lipca 2012 przez Stefan_KTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceban Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) reklamacja zostala uznana - dzisiaj jadę na wymiane. :) Ciekawe czy po jakims czasie na nowych reflektorach bedzie ten sam problem? Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gresfucinio Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Mam taki sam problem - właśnie zauważyłem łuszczenie się farby na odbłyśniku ;( Reklamacja skończyła sie 2 miesiące temu...Skoro to wada fabryczna może warto walczyć w ASO - może ktoś z was ma jakieś doświadczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Może wymieńcie żarówki z LL na zwykłe? i będzie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi