Pawel Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Ostatnio się dowiedziałem, że od około 2007 roku agenci Renault nie wpisują danych do bazy w autach po gwarancji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 od około 2007 roku agenci Renault nie wpisują danych do bazy w autach po gwarancji Nieprawda. Przykład mój sceniol drugi. Wyprodukowany pod koniec 2007 roku i jeszcze w tym roku sprzedany pierwszemu właścicielowi. W grudniu 2010 sprawdzałem auto przed zakupem i w bazie była każda wizyta w serwisie, nawet z duperelami. (serwisowany we Francji) Po zakupie oddałem auto do przeglądu po 120 tys i na wymianę tego co przewiduje zakres serwisu przy tym przebiegu. (ten już w Polsce) Wszystko jest w bazie zapisane. Czyżby jeszcze wówczas był na gwarancji, że to zapisano??? Jakoś w to nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Nie wpisują agenci w Polsce, dealerzy wpisują wszystko do bazy (u nas są agenci pod patronatem Renault i dealerzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Kolejne auto: http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-2-o-benz-szklany-dach-C24644841.html Jeszcze nie potwierdziłem przebiegu w salonie, ale książka serwisowa podbita u dealera, od którego pochodzi auto (naklejka na tylnej szybie). Napisałem do tego dealera ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Auto jest oryginalnie 5 miejscowe (sprawdziłem w My Renault). Sprzedający zaoferował, że może dołożyć dodatkowe dwa siedzenia przed rejestracją. Koszt to 730zł z przeglądem. Zauważyłem, że samochód ma nieoryginalne czujniki parkowania. Podobno jest bezwypadkowe i można je sprawdzić czujnikiem lakieru. Na żywo jeszcze go nie widziałem, ale robi niezłe wrażenie. Chętnie poczytam Wasze komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_79 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Auto wygląda ładnie - uwagi brak tempomatu - a sprzedawca pisze że ma. Sprzedawca podaje VIN - podjachałym do serwisu celem sprawdzenia - nie odbieraj że jak sprzedawca podaj VIN to jes taki uczciwy . Ja miałem kupić Megane Kombi 2006 z przebiegiem 120tys, sprzedawca podawał VIN, po sprawdzeniu w ASO okazało się że auto na bierząco serwisowane w ASO ostatni wpis sprzed 4-5 miesięcy 198tys. Mała różnica ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Sprawdzę go w serwisie na pewno. Jeszcze nie trafiłem na niekręconego. Tempomatu nie miał oryginalnie. Z salonu wyjechał też na 17" felgach, a sprzedawca pisze, że ma 16". Do sprawdzenia. A co z tym dołożeniem siedzeń? Nie będę miał problemu z rejestracją/przeglądami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_79 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Speedy9 zawsze to jakieś utrudnienia przy rejestracji! Jak ci się nie śpieszy za bardzo to powoli szukaj czas działa na twoją korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 No właśnie nie wiem czy to utrudnienia. Przegląd po dołożeniu siedzeń to podobno 30zł. Jeśli auto ma homologację na 7 miejsc, to nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_79 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ale zawsze dodatkowe papierki - musisz policzyć czy ci się to opłaca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Mam mieć siedzenia i papier "w cenie" jeśli się zdecyduję. Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez speedy9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 jest to wykonalne i legalne, podpytaj kol Tomik-a. też u siebie w grandzie 3 rzad foteli legalizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dobra, przebieg mam potwierdzony w ASO , więc książka serwisowa jest autentyczna. Co do instalacji dodatkowych foteli, to dzisiaj będę miał wycenę z firmy, która się tym zajmuje (dostałem namiary z salonu Renault). Wstępnie koszt to około 1500zł z papierami. Dodano: 29 sie 2012 - 22:15 Oglądałem go dzisiaj. Był lekko puknięty z tyłu, robiony był dół klapy i stąd też zapewne nieoryginalne czujniki parkowania. Ciekawi mnie wytarcie tapicerki na słupkach w miejscach, gdzie wychodzą z nich pasy bezpieczeństwa. Czy w samochodzie z przebiegiem 100000 takie coś jest możliwe? Niestety nie mam zdjęcia. Ma opony z 2008 roku - nie wiem czemu były wymienione po roku, ale może oryginalne były kiepskie. Niestety jedna ma balona z boku, więc co najmniej 2 są do wymiany. I tu jest problem, bo rozmiar to 205/55 R17! Mało poularne i piekielnie drogie, tak 2x droższe od 205/60 R16, czyli standardowych Scenicowych. Zimówki musiałbym też kupić, ale to już felgami, bo zbankrutuję kupując 17". Do tego akumulator też raczej do wymiany - 350zł (60Ah). Dogadaliśmy się na 26500zł i sam nie wiem czy to dobra cena czy nie. W serwisie poza standardowymi przeglądami nic nie było robione. Tylko żarówki, wycieraczki, płyny itp. I tu mam wątpliwość, skoro on jest taki zadbany i serwisowany, to czemu przednia szyba jest porysowana (od wycieraczki, nie cała)? Mocno porysowana jest też szyba tylna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Ciekawi mnie wytarcie tapicerki na słupkach w miejscach, gdzie wychodzą z nich pasy bezpieczeństwa. Czy w samochodzie z przebiegiem 100000 takie coś jest możliwe? też to mam u siebie, ale przebieg ok. 200 kkm Zimówki musiałbym też kupić, ale to już felgami, bo zbankrutuję kupując 17". kup 16" i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Dodam jeszcze, że auto jest niby kupione od dealera Renault. Ciekawe czy ten dealer nie spreparował mu historii serwisowej? Książka nie wygląda jakby wszystkie wpisy były z tego samego dnia, ale taka mnie wątpliwość naszła. Mam mieszane uczucia i nie wiem czy go brać czy nie. Coś dużo muszę w niego od razu włożyć (te opony...) Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez speedy9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 jak chcesz, to książkę Ci dorobię sam będziesz miał wtedy tzw. święty spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi