le9o Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Megane II Grandtour 2004, wycieraczki Boscha (modelu juz nie wspomne, ale to nie istotne bo i tak przyszla ich pora). Dlugosciowo dobrane OK, w specyfikacji mialy ten model auta, montaz poprawny, ale... Wycieraczka przednia lewa w skrajnym gornym polozeniu delikatnie uderza w lewa uszczelke. Czy istnieje mozliwosc wyregulowania zakresu wychylenia wycieraczek? Czy raczej winy szukac w samych wycieraczkach? Dzialaja juz slabawo, wiec szykuje sie do wymiany (przod i tyl). Jaki model polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Można ściągnąć ramie i delikatnie przesunąć w dół lub wygiąć ramię. Na innym forum moto czytałem ze wycieraczki bosch już nie są takie dobre jak kiedyś. Ja kupuję championy i nawet jak przymarzną to dobrze ścierają ale są tylko na jeden sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Źle zamocowane ramię wycieraczki. Należy je zdjąć i umieścić ponownie w nieco innym położeniu - lekko w dół. Przed mocnym dokręceniem sprawdź jak się odchyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) W tym temacie (14 post) jest mowa w jakim położeniu zamocować wycieraczkę. Tutaj jest mowa o Scenicu ale myślę, że w Megance będzie podobnie. Edytowane 28 Lipca 2012 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi