jacham Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 no i pytanie mi sie nasuwa... jezdząc po polskich drogach cały czas mam alptopa pod reka by jakos sie rozerwac w czasie korków... i nawineło mi sie pytanie czy istnieje jakis sposób by przystosowac laptopa do nawigacji??? i jakie mniej wiecej z tym sie wiażą koszta?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 np auto mapa i odbiornik GPS pod USB i laptop staje się co najmniej 15" nawigacją ale mało poręczną. koszt dobrego odbiornika GPS ~ 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 ja osobiscie polecam ci jakis palmtop z odbiornikiem GPS mozesz na nim zainstalowac dowona mape wiec nie jestes uwiazany do jedynaj, ja pracowalem z Automapa 3,9 tomtom 5 i 6 oraz z I GO i powiem szczerze ze ten ostatni wypadl najlepiej i w polsce oraz za granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicherka Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Ave Ja zas polecam navigacje "telefonowa" szukaj telefonow z Symbian S60 V3, mapa polski ma pokrycie 57% do telefona musisz antenke NOKIA LD3W dokupic 299 w komputroniku, lub jakis telefon z wbudowanym GPS (N95). Ja osobiscie posiadam N70 (symbian S60 V2) i pokrycie polski ponad 40% mi wystarcza calkowicie. Ale za to mam telefon i GPS w 1 (nie liczac antenki) urzadzeniu. Zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 zicherka, proszę o więcej informacji. Mam N6120 Classic S60 V3 i zbieram na kupno http://www.allegro.pl/item273449853_modul_...ii_wawagsm.html Warto? I co najlepiej zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 odbiornik calkiem fajny,mialem go ze 2 miesiace dobrze wskazuje pozycje, nie gubi zasiegu, ogolnie moge polecic co do programu to tomtom :), masz tam karte pamieci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Mam kilka kart do wykorzystania, ale największą to 512 MB. Oczywiście mogę dokupić większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l_ukasz Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 używałem tom toma i pokrycie polski jest bardzo marne, zresztą we Francji też była lipa z małymi drogami. Przesiadłem się ostatnio na automapę 4.1 naprawdę rewelacja, polska i mapa europy jest bardzo szczegółowa. Krok milowy pomiędzy 3.9 a 4.1. wgrywanie mapy do telefonu moim zdaniem jest bezsensu, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Procki są słabe i ekran mały.Za 800zl możesz miop550 takiego używam i spisuje się świetnie w komplecie jest uchwyt ładowarka sam. zawsze możesz sobie wybrać program który ci odpowiada. Nawet jest fajny program Gis Russa wchodzą tam napy topograficzne np. z gps turystycznych Garmina. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicherka Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 AVE Jesli masz tam V3 symbiana to jeszcze przez co najmniej 2 lata masz aktualizacje map, Modol najlepiej kup z NOKII (orginalny) - jesli ten z NAVIBE bedzie dzialal z GSM to OK. OSIOLEK pokaze ci gdzie mozna dostac TomTom Zdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgadzam się z l_ukaszem. Urządzenie, które można zastosować do kilku rzeczy jest moim zdaniem o wiele mniej praktyczne, niż standardowe urządzenie jednej z funkcji. Tak więc telefony z aparatami, kamerami, GPSami to dla mnie jedno wielkie ścierwo, bo mają o wiele mniejsze możliwości. Chcesz robić zdjęcia - kup aparat, chcesz mieć nawigację - kup GPSa z prawdziwego zdarzenia, a nie telefon. Osobiście kolega miał w UK właśnie jakąś Nokię (nie wiem który model) z GPSem, to tragedia - ekranik w porównaniu z LCD malutki, więc i szczegółowość na ekranie mniejsza, nawigacja poprzez ten telefon to była zmora (raz jechaliśmy dzięki temu z Bournemouth do Lulworth). Wszystkim z całego serca radzę kupienie GPSa, a nie bawienie się w posiadanie odbiornika w telefonie, czy w laptopie, bo to wszystko się mija z celem - moim zdaniem. Ja posiadam Garmina, ale ostatnio sąsiad kupił sobie takie coś -> http://www.allegro.pl/item274058253_nawiga..._0_3d_wawa.html Tanie, a sprawdzaliśmy, funkcje ma w porządku, pokrycie tras i szczegółowość również jest OK! A urządzenie o wiele lepsze niż telefon, większy ekran, lepsze sterowanie. Ja wyraziłem tylko moją opinię, każdy zrobi to co uważa za słuszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgadzam sie z tym jesli ktos chce codziennie uzywac aparatu fotograficznego, nawigacji to niech lepiej kupi to sobie osobno... ale jesli mowimy o sporadycznym korzystaniu np. wyjazd na wakacje to chyba jest do dobra opcja skorzystania z dobrodziejstw telefonu zeby dojechac na miejsce.. nawet jesli ekran jest mniejszy. Pomaga dojechac i tyle.. i jesli mam kupowac nawigacje zeby dojechac 2 razy do roku w jakies miejsce to przemecze sie z telefonem... do jazdy po miescie, do pracy tez sie nadaje tyle, ze te drogi raczej znam juz dobrze jezdzac nimi codziennie... No chyba, ze ktos gubi sie po wyjsciu z klatki bloku to wtedy pelna nawigacja wlaczona non-stop w miescie i w sklepie go uratuje... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 tak ogolnie o navi moge powiedziec to ze jest tylko dodatkiem ulatwiajacym jazde! nie zastepuje myslenia, momentami trzeba spojrzec na mape, nie mozna byc w nia slepo zapatrzonym, warto patrzec na znaki itp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ja mam Mio A701 bardzo dobry Pocket Pc jestem bardzo zadowolony szukalem takiego zeby mial wbudowany telefon i ten ma . Poza tym mozna w nim wgrywac jakie sie chce navigacje ja obecnie mam tomtom6 działa bez zarzutu no i mapy mozna sciagac z neta . Jest wielkosci telefonu nie za maly i nie za duży klawiatura dotykowa ekran 2,7 wszystko wyraznie widac ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUDZIKKK Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Pytanie kieruję do użytkowników nawigacji w Noki N95. Przeczytałem kilka opinii o tym telefonie. i muszę powiedzieć, że naprawdę nie są one zadawalające. Jak to dokładnie wygląda z tym odbiornikiem GPS, w kilku pionach wyczytałem ze gubi sygnał, że jest niedokładny? I jakie macie wrażenia z użytkowania tego gadżetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ja używam Nokii E51 + gsp nokii ld-3w + tomtom i działa elegancko, co prawda e51 nie ma az tak dużego wyświetlacza ale mi to nie przeszkadza ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi