Skocz do zawartości

Steering locked - i co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... mam problem z moją megane II

Zakupiłem ostatnio nowe żarówki osrama i chciałem je wymienić...

Oczywiście przy wymianie żarówek dobrze jest skręcić maksymalnie koła

w jedną stronę i tak też robiłem, żarówki wymieniłem i zapomniałem wyprostować koła.

Na następny dzień chciałem pojechać do pracy i niestety przy próbie uruchomienia

pojawił się komunikat "steering locked" i nie mogę odpalić samochodu...

troszkę się załamałem bo mam samochód dopiero miesiąc i wszystko było ok.

Czytałem sporo na temat tego problemu i zacząłem od naładowania akumulatora co nie

pomogło... potem przeczyściłem wszystkie styki też to nic nie dało... przy próbie

uruchomienia słychać wyraźnie jak coś tyka w kolumnie kierownicy, czy wskazuje to

na spalenie silniczka blokady? Powinienem kupić nowy "wyczyszczony" czy próbować go

naprawić samemu... dostałem się do niego i nie ma żadnej reakcji gdy próbuje odpalić

samochód. Proszę o jakieś porady...

W momencie odpalania poruszałbym kierownicą, czasem pomaga. Warto przeczyścić jeszcze styki bezpieczników w skrzynce w komorze silnika. U mnie raz pomogło i od tego czasu nie miałem problemu z blokadą kierownicy.

W momencie odpalania poruszałbym kierownicą, czasem pomaga. Warto przeczyścić jeszcze styki bezpieczników w skrzynce w komorze silnika. U mnie raz pomogło i od tego czasu nie miałem problemu z blokadą kierownicy.

Próbowałem i czyściłem... nic nie pomogło.

Szkoda że nie da się tej blokady " od tak " wyłączyć... moim zdaniem jest ona zbędna skoro sprawia

takie problemy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...