mrarek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 na początek ważne zdanie, żeby nie było linczu na mnie :) - n/w filtr kosztuje w mojej hurtowni ok. 22 PLN brutto. niewielki pieniądz, ale chodzi o zasadę... filtr na zdjęciach poniżej przewietrzył powietrze w moim aucie przez 6 kkm. wyciągnąłem go tylko by skontrolować i wydmuchać, co niepotrzebne. nie chcę myśleć, co by było gdyby ten pasek się oderwał i poleciał w przepływkę, ktra zapewne by go zatrzymała :) rok produkcji 11-2008. na filtrze ewidentnie widać, że zaczęło wyrywać pasek od środka i z dziwną lekkością odrywał się nadal (słaby klej bądź słabo sklejone) reklamacja przez sprzedawcę (do 5 lat od roku produkcji można filtry sprzedawać) skończyła się u producenta, który pismem stwierdził, że odrzuca reklamację z powodu nieumiejętnego montażu filtra ;) żarty sobie stroją z człeka - wymieniłem takich filtrów naście, w swoim ok. 8 szt. i w innych SCII i nigdy nie było takich przypadków, a kontroluję co 1/2 resursu. mogliby taki filtr od niechcenia wymienić i byłoby po sprawie, ale woleli się wypiąć na klienta. a ja myślałem, że tylko FILTRON badziewie robi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 To jakaś kampania "antysędziszowska" w Twoim wykonaniu? :) Bo widziałem, że na Autokąciku też już się skarżyłeś. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 bardziej chęć zwrócenia uwagi, że WF w pewnym momencie zaspała i nie umie z honorem wyjść do klienta :) zawsze ich chwaliłem, a tu ZONK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Nie, no oczywiście. Mnie też czasem przeraża jakość wykonania różnych rzeczy. Choć ostatnio wymieniałem parę rzeczy w mojej Megance i zaryzykowałem filtr powietrza Filtrona (w zasadzie to WIX) i przynajmniej wizualnie wygląda całkiem OK. Zobaczę za jakiś czas czy go nie wciągnie do silnika. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 A ja myślę, że to po zaślepieniu egr mrarkowi tak silnik ciągnie, że aż filtry rozrywa!!! :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 o toto :) motór dostał mocy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Oryginalny filtr kosztuje od 36 zł, kupując zamiennik prawie za pół ceny , musisz się liczyć z tym , że jakość będzie troszkę niższa. A może przy zakładaniu , gdybyś go dokładnie obejrzał i sam usunął ten pasek, to by nie było problemu. Fachowiec by tak na pewno zrobił i nie nakręcał tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 A nie lepiej po prostu dorzucić 5 zł i kupić markowy filtr? MANN-filter jest najczęściej tylko 20-30% droższy od polskiej tandety i nie ma żadnych problemów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ale z jakością Sędziszowa nigdy nie było problemów. to nie FILTRON. poza tym ten pasek jest potrzebny i nie sądzę, by ktoś kumaty go usunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi