lds Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) witam Na wstępie może powiem, że jestem użytkownikiem Renault już od zawsze. Jeździłem Clio, potem Megane I, Megane I lift, obecnie Megane II. Z wszystkich aut jestem zadowolony, nie było żadnych większych problemów i w związku z tym chciałbym kupić Megane III. Autko używane, bo na nówkę mnie jeszcze nie stać. Znalazłem taką oto Megankę - http://moto.allegro.pl/renault-megane-iii-2010-navi-parktronic-i2605738264.html Dzwoniłem do właściciela-komisu. Zastrzegał że auto w 100% bezwypadkowe, wszystko cacy. Prawdopodobnie wybiorę się do niego w piątek, ale zanim pojadę chciałbym jeszcze poznać wasze opinie dotyczące tego auta. Czy coś wam się rzuciło na zdjęciach itp. Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi. pozdrawiam Edytowane 5 Września 2012 przez lds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmund Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 matko za jakie grosze można już kupić teraz takie śliczne autko - jestem w szoku - osobiscie bym nie kupił ze względu na przebieg , ale życzę owocnych poszukiwań - piękne auta robi Renault po 2008 naprawde - chyba bezkonkurencyjne pod względem wyglądu jak i ceny - pewnie z 80 % cen to połamańce sprowadzone z Francji i jak widać w ogłoszeniach - jest pełno uszkodzonych do 'samodzielnego montażu' prawie jak w Ikea ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lds Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 witam, dzięki za odp. No ten jak widać cały i podobno 100% bezwypadkowy. Jest możliwość sprawdzenia w serv. Ale chciałem zapytać dlaczego byś nie brał ze względu na przebieg? 120 tys. w 2-letnim aucie nie jest chyba czymś nowym? Wydaje mi się że taki przebieg być powinien. Przebiegi po 30 tys. w 4 letnich autach uważam za nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmund Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) miliony użytkowników aut mamy i każdy ma wiesz swoje zasady dotycz.kupna - może innaczej Ci odpowiem - ja po kupnie jadąc do domu zapewne skręcił bym w jakąś dziuplę i skęcił na jakieś 50 tys - tak dla własnego lepszego sampocz. ;) aha no i może się czepiam ale fotele mogły być z fajniejszego materiału jak i kierownica - ale ja jestem z tych czepialskich Edytowane 5 Września 2012 przez Zygmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lds Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) a potem do serv. na "legalizację"?;) siedzenia mi się podobają, kierownicę teraz mam skórzaną, ale myślę że to jestem w stanie przeboleć Edytowane 5 Września 2012 przez lds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmund Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) popisać w moim przypadku dobra rzecz bo i tak nie kupię takiej fury - ale oglądam notorycznie na alle gro te uderzone z francji Megene czy Clio 2009 '10 po 15 , 20 tys - no to ślinotoku dostaję często Edytowane 5 Września 2012 przez Zygmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D-M Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Przebiegi bywają różne. Swojego Scenica II sprzedałem w poprzednim miesiącu - auto z 2004 roku z przebiegiem 90tys. Serwisowane w ASO, wszystko było do sprawdzenia co też kupujący zrobił. Nie każdy robi 50 czy 60 tys w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmund Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) ja robie max 10 rocznie - a nawet miałem lata ze po 6 czy 7 tys robiłem , a Ty D-M - kupiłbyś tą akurat Megane ? np u mnie we wsi jest taka Astra http://otomoto.pl/opel-astra-cosmo-navi-alu-skora-warto-C25371576.html rok 2009 i nawet jakbym miał taką kasę to ze względu na przebieg bym jej nie kupił - powód - wolałbym taka Astrę z 2009 w benzynie ,nawet 1,4 która ma 50 tys przebiegu - dlaczego już tłumaczę - znajomy ma własnie taka Astrę 1,4 moc 75 koni - założył gaz w b.dobrym zakładzie i nie pali mu więcej niż 8,5 l gazu ! Edytowane 5 Września 2012 przez Zygmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Zapewene auto z Francji sądząc po wyposażeniu czyli podstawowa wzbogacona o klimatronik 2 strefowy, czujniki parkowania i Navi Zapytaj jaka umowa, poproś o te infomacje z ASO jeśli posiada, jeśli nie zadzwoń i spytaj o oastatni wpis jaki odnotowali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lds Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Auto z Francji, wersja nie powiedziałbym, że podstawowa, dlatego że lepszej nie znalazłem jeszcze (oprócz siedzeń ze skóry). Z autem mam zamiar jechać do serwisu więc tam chyba wszystko sprawdzą. A można sprawdzić w serwisie sam VIN? Np. zadzwonić/jechać do najbliższego i mi wszystko sprawdzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D-M Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Zobacz w serwisie, sprawdzą co i jak. Badanie techniczne to żaden wydatek w stosunku do wartości autka. A będziesz pewny że jest ok. Przebieg jak widać kol. kupują i po 200tys i nie mówią że dużo. Jak auto zadbane to nie problem. Jak coś ma walnąć to i przy prawie nowym też może. Sprawdź w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmund Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 w Łodzi jest stacja PZMotu - sprawdzają wszystko co możliwe - czy kradzione - czy wymeldowane - stan slinika , turbine oceniaja , lakier , podłoge czy była ruszona - dostajesz wydruk na ponad 20 stron A4 - koszt 160 zł - jak sprzedawałem swoje Mondeo - klient tam właśnie się ze mną umówił i było wsz ok - ja sprzedałem a nowy właściciel miał jakąś pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Wydaje mi się, że ta Megi ma wgnieciony prawy próg (zdjęcia:3, 4, 5). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Auto z Francji, wersja nie powiedziałbym, że podstawowa, dlatego że lepszej nie znalazłem jeszcze (oprócz siedzeń ze skóry). Z autem mam zamiar jechać do serwisu więc tam chyba wszystko sprawdzą. A można sprawdzić w serwisie sam VIN? Np. zadzwonić/jechać do najbliższego i mi wszystko sprawdzą? To jest podstawowa wzbogacona o te elementy o których wspomniałem (chyba ze na Francję są jeszcze inne specjalne wersje) Nie ma np relingów, kontroli takcji lub jej odłączenia, skórzanej kierownicy i gałki, kól 16" a te były np w wersji Dynamique Do Privelige brakuje jeszcze więcej Wydaje mi się, że ta Megi ma wgnieciony prawy próg (zdjęcia:3, 4, 5). Dobrze ci eis wydaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmund Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ciekawe jak tam po oględzinach kolega IDS co nam napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi