Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Mandaty- zdjęcia przekroczenia

airbites

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie również,ale widocznie godzina nie ma tu znaczenia :D Ale podobno jak zostaną na drodzę tylko czynne fotordary to wszystkie będę ustawione tak że jak przekroczysz prędkość o 10km/h to będą cykały zdjęcia.

Tak ale przynajmniej wtedy będą oblepione na żółto i będą lepiej widoczne :D

Cholera. A mnie dziś chyba straż miejska ustrzeliła ;] Jechałem chyba 64 na 50tce z górki.

Chociaż mam nadzieję,że jechałem jednak równo 60 i zdjęcia się nie doczekam. A jak się doczekam to pewnie pojadę do nich i się dogadam ;]

Chyba,że fotoradar straży miejskiej to w zasadzie na drugi dzień od zrobienia fotki wysyłają. Chyba,że stacjonarny to 1-2 razy na tydzień z niego wysyłają.

Uogólniając to jeśli ze straży miejskiej to w ciągu tygodnia-dwóch od zrobienia fotki.

Aston,mylisz się.

Oczywiście 180dni. Ale od UJAWNIENIA wykroczenia. Czyli od "opróżnienia" skrzynki,które może nastąpić powyżej tych 180 dni :D

Edytowane przez Cruel

Ale zawsze jest ta niepewność. :D Sam ostatnio dostałem ze straży "wiejskiej" fotkę o przekroczeniu prędkości 77/50km tylko że w Zgierzu w tym miejscu (obok jednostki wojskowej na Konstantynowskiej) się ustawiają aby jak najwięcej jeleni złapać. 4 punkty dostałem i 100zł dla dr prezydent na wycieczki zagraniczne wybuliłem. :D

To nic innego jak maszynka do wyciągania pieniędzy. O ile stacjonarne radary są stawiane zwykle w miejscach niezbepiecznych i faktycznie mogą jakoś dyscyplinować kierowców to mobilne fotopstryki będące w posiadaniu gmin i "strażaków" miejskich służą wyłącznie do zarabiania pieniędzy. Zawsze powtarzam, nie tędy droga, dajcie ludziom normalne drogi i bezpłatne "S" zamiast drogich "A" to wypadków będzie mniej. Ale komu się opłaca wydawać na drogi...