aszczeniak Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Witam Chciałbym zmienić głośniki w przednich drzwiach na SONY XS-F1327SE. Interesują mnie dwa głośniki do 100 zł. W bliskiej przyszłości te z tyłu też chcę zmienić. Czy te głośniki Sony mogą być? Czy z tyłu muszą być innego typu? Chodzi mi o to żeby muzyka grała poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Do 100PLN ... to chyba trochę za mało. W lepsze granie niestety trzeba zainwestować. Kupując najniższą półkę i to w dodatku Sony (żadna marka), może być gorzej aniżeli na oryginale. Kup zestaw dwudrożny, odseparowany. Markę dobierzesz korzystajac z istniejących już wątków. Takie jest moje zdanie. Edytowane 16 Września 2012 przez COWON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszczeniak Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Czyli jaka marka za rozsądna cenę wchodzi w grę? Mam głośniki fabryczne do Megane, także niemożliwe żeby głośniki za 100 zł gorzej grały. Edytowane 16 Września 2012 przez aszczeniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 U ustawiał sobie kolega korekty w radiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 A czy mógłbyś kolego napisać jakie nastawy są optymalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Dla każdego będą to inne ustawienia. Po prostu trzeba po eksperymentować z ustawieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszczeniak Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 To już nie chodzi o ustawienia. Kupiłem auto 3 tygodnie temu, więc głośniki już były. Niestety na 4 głośniki dwa już są popękane i nie gra to prawie wcale. Dlatego chcę zmienić. Ponieważ spłukałem się na aucie już :D Nie mam za dużo kasy na głośniki. Dlatego interesują mnie głośniki do 100 zł. Na bank będą grały lepiej niż te fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Szukaj firm takich jak uDimension, Helix, ew. Hertz, Powerbass. 200, 250pln to chyba minimum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszczeniak Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Rozumiem, postaram się coś znaleźć z podanych marek. A co myślicie o takich głośniczkach tanich jak te: http://allegro.pl/pioneer-ts-g1321i-szerokopasmowy-zestaw-glosnikowy-i2613825200.html Pewnie są średniej jakości, ale warto zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Panowie, czytajcie. Jak chce żeby grało pod oryginalnym radiem, to niech bierze te sony, albo inne buszmeny, kupno Hertzy, uDimeisonów i innych lepszych głośników mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Jak już chcesz za stówę to kup chociażby te: http://allegro.pl/phonocar-130mm-soprany20mm-zwrotnice-70w-wroclaw-i2624657582.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszczeniak Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Jak już chcesz za stówę to kup chociażby te: http://allegro.pl/phonocar-130mm-soprany20mm-zwrotnice-70w-wroclaw-i2624657582.html Czy głośniki będą pasować do dziur w drzwiach? Trzeba będzie poucinać dwa uchwyty, żeby zostały tylko te po przekątnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Zerknij jeszcze nato: http://moto.allegro.pl/phonocar-td-line-2076-tweetery-zwrotnice-dyst-mdf-i2648864494.html Masz tam komplet z dystansami - może spasuje do megi (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 pionki seria ts....oraz pomarańczowa seria to tylko puka szkoda kasy miałem takie i takie i żadna rewelacja phonocar pisze 90 W wiec raczej na fabrycznym radiu ni poleci zbyt dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Na fabryce nie wiem jak polecą, aczkolwiek na normalnych radiach typu alpine, kenwoody... mówią, że grają całkiem zacnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi