karolde Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam! W tym momencie moje auto "myli" się w kwestii oświetlenia. Przy włączeniu kierunkowskazu miga mi naprzemian kierunek i 3-cie światło stop...itp Po wstępnej konsultacji ze znajomymi powiedzieli mi ze prawdopodobne mam do czynienia z masowaniem przewodow elektrycznych. Zalecili mi szukanie głównego przewodu od masy, który jest podłączony do blach karoserii (przynajmniej tak to zrozumiałem) i oczyszczenie go w celu poprawy styku. Nie mam pojęcia gdzie tego przewodu szukac (Megane Coach/Coupe 1,9 dTi '99). Bardzo prosze o informacje gdzie mam go szukac oraz ewentualnie inne pomocne w tej przypadłości sugestie. Pozdrawiam - Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jupitre Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Weż sobie i przeglądnij styki, które dochodzą do poszczególnych lamp i przeczyść je papierkiem ściernym, albo specjalnym środkiem takim. Choinka zniknie. Gwarantuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 karolde, jak mnie pamięć nie myli to w rejonie akumulatora jest właśnie styk z budą (na boczku). Jutro zerknę to Ci dam znać. Co do przyczyny choinki to się zgadza, to masa, a raczej jej brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolde Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Dzięki, przeczyszcze styki w lampach łącznie z głównym przewodem masowym. [ Dodano: 2007-11-05, 17:52 ] Okazało sie ze mialem zwarcie w kostce w tylnej lampie. Nawet ja troche stopiło od temperatury, ale juz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 No właśnie mam tak samo jak ty tylna lewa lampa jak daje kierunek i nacisnę stop to zaczyna wszystko migać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Cięcie robiłem ostatnio u sąsiada, dociśnij wtyczkę lampy (pod plastikiem), przytrzymaj a druga osoba niech hamulcuje. Jak to będzie to wypnij wtyczkę i przeczyść (po doginaj) piny. W prawej zrób to samo Wreszcie przydałoby się zapoznać z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Zrobione juz nie ma choinki wygiąłem wtyki w kostce i dodatkowo papierem ściernym przejechałem :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 aras189, I o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yetiwest Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Ja też mam podobny problem jutro może zerknę do kostki U mnie objaw jest taki: wciśnięty hamulec + wrzucenie wstecznego powoduje żarzenie się świateł przeciwmgielnych oraz kontrolki na desce rozdzielczej oraz migacz się żarzy. Dodatkowo dziś zauważyłem ze nie mając włączonych wycieraczek podczas cofania zaczęła chodzić tylna wycieraczka;/ - zdarzyło się to dopiero raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 yetiwest, brak masy przy tylnej lampie, było już to opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yetiwest Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 brak masy przy tylnej lampie, Przeczyściłem wszystkie styki nawet je podgiąłem, przewody od masy przy tylnych lampach też wyczyszczone a choinka w lewej lampie została dziś objaw taki: podczas wciśnięcia hamulca i włączenia kierunkowskazu razem z kierunkiem pulsowało przeciwmgielne - dzieje się tak tylko w lewej tylnej lampie. kiedyś mi się tam woda dostawała ale uszczelniłem silikonem. I nagminnie palą mi się żarówki od pozycyjnych R5W w obu lampach. Macie jeszcze jakiś pomysł jak z tym walczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi