jaq Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) Witam Czy ktoś może się orientuje czy mając nawigacje TOMTOM można wymienić radio na coś lepszego?? Jeszcze jedno pytanko, czy ktoś może już wymieniał kabelki do głośników wysoko tonowych?? czy trudno rozebrać deskę?? Dzięki Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 30 Września 2012 przez jaq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Można wymienić radio , ale straci się trochę funkcji np: sterowania przy kierownicy i co najważniejsze radio nie będzie się przełączało automatycznie na komunikaty navi , info o tym iż radio ma się przełączyć na wejście AUX idzie po CAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Aby poprowadzić kabelki do głośników wysokotonowych nie trzeba niczego rozkręcać a jedynie ruszyć głową. Kabelek da sie przeprowadzić przez otwór w desce i wyciągnąc dołem. Trzeba oczywiście posłużyć się czymś w rodzaju sztywnego drutu - najpierw przeprowadzasz drut, a potem ciągniesz za nim kabelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaq Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) dzieki Edytowane 8 Października 2012 przez jaq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaq Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) jeszcze jedno pytanko?? Ma ktos sposob na puszczenie kabla z komory silnika do wnetrza samaochodu (megane coupe 3)? dzieki Edytowane 8 Października 2012 przez jaq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 co do pociagniecia prądu to chyba najlepsza opcją jest przeciagniecie zaraz koło glownej wiazki idacej do wnetrza samochodu , trzeba rozebrac obudowe akumulatora wraz z komputerem i obudowe filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaq Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Czy ktoś z kolegów na forum wymienił radio z arkamsys i tom tom na inne? Mam parę pytań odnośnie nawigacji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Cinas_ nie jestem teraz w 100% pewien (tak na szybko zerknąłem na schematy) ale jeśli mnie pamięć nie myli to Navi informuje radio o przełączeniu na AUX za pomocą zwykłego połączenia hardwire nie po magistrali CAN. Na upartego radio, które ma wejście telefoniczne i sygnał tel.in i tel.mute można by zmusić do odtwarzania komunikatów z Navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) W S III po canie leci, połączenie nawi radio mamy 3 przewody sygnałowe , aktywacja multimediów, CAN L i CAN H, plus audio L i P Edytowane 5 Grudnia 2012 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaq Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) mi tylko chodzi o wlaczanie wyswietlacza navi,jezeli wymienie radio to jak sie navi wlaczy?? orginalne radio wlacza wyswietlacz. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi