marika122 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Mam problem,jako że jestem kobietą nie bardzo się orientuje w tych sprawach. W mojej Coupe boczne części (są to chyba nadkola) są jakby luźno zamocowane i po dotknięciu ewidentnie latają. Chyba brakuje mi czegoś w rodzaju jakieś osłony, która by mi to podtrzymywała? Możecie mi pomóc co to za część (czy chodzi o osłonę pod silnik)?? dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Trudno określiś o czym mówisz nadkola to te plastikowe elementy wypelniające przestrzeń za kołem i mocowane są na takie czarne plastikowe bolce. Cos takeigo https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS33oVo3AtmDaJddhx2zcroE6Yw1F25uguF-evqbeLuvckFBCQ4 Oslona pod silnikiem jest mocowana na śruby i są to 2 osobne elementy Najlepiej zrób zdjęcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marika122 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 rzeczywiście, pomyliłam się, raczej chodzi o zderzak, zaznaczyłam na zdjęciu te elemnty, które są bardzo ruchome. Czy jakiś element je powinien podtrztymywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 (edytowane) Tak ten element, zderzak jest mocowany na śrubach, które znajduję się wewnątrz nadkola, jak i pod autem. Aby się do nich dostać należy odkręcić nadkole i je odchylić lub ściągnąć. Najlepiej podjechać do warsztatu lub ASO na oględziny. Zdiagnozują czy coś się urwało, czy po prostu brakuje śrubek. Ewentualnie wszystko dokręcą. Edytowane 4 Października 2012 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 (edytowane) Co prawda jeszcze nie demontowałem zderzaka ale po wstępnej ocenie napeweno są śruby widoczne na nadkolu po 2, od góry po otwraciu maski 6 sztuk i od dołu kilka, zatem najlepiej podjechać na jakiś kanał/podnosnik jak radzi kolega powyżej i ocenić których brakuje. Edytowane 4 Października 2012 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi