Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Przełożenie modułu/sterownika/przekaźnika mechanizmu otwierania szyb

gather

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakiś czas temu uszkodził mi się mechanizm otwierania szyby prawy przód. Skończyło się na tym, że mam pourywane linki i popękane plastikowe prowadnice. Nie wiem czy uszkodzenie spowodował silniczek, moduł, czy też najpierw popękały plastiki, jakkolwiek spustoszenie całkowite.

Aby nie bawić się i nie szukać co jest uszkodzone zamówiłem na allegro kompletny mechanizm:

http://allegro.pl/podnosnik-mechanizm-szyby-megane-ii-prawy-przod-i2605212267.html

Wg opisu aukcji powinien on bezpośrednio pasować, niestety jak się okazało przy samym montażu sterownik/przekaźnik/moduł jest zupełnie inny. Zakupiony mechanizm posiada okrągłe wejście i jest mniejszy, stary mechanizm jest 6-pinowy prostokątny. Prawdopodobnie ten z allegro nie posiada funkcji domykania szyb.

Czy jest możliwość przełożenia tego sterownika ? Czy też muszę szukać nowego pełnego mechanizmu ? Być może ktoś z forumowiczów ma kompletny mechanizm na sprzedaż ?

Zdjęcia starego modułu:

post-26088-0-63469100-1349699991_thumb.jpg

post-26088-0-63943400-1349700004_thumb.jpg

post-26088-0-62487600-1349700019_thumb.jpg

post-26088-0-38364200-1349700043_thumb.jpg

post-26088-0-97963800-1349700060_thumb.jpg

Pozdrawiam <czerwona>

Edytowane przez gather

Skoro Twój zespół jest do wywalenia, to go rozmontuj i spróbuj czy sam silniczek bez linek działa podpinając sam moduł i napęd pod instalacje w drzwiach.

Ostatnia fotka 3 śruby na śrubokręt krzyżakowy. (sam zobacz jakie to upierdliwe otwierać fotki z fotosika, które za jakiś czas i tak znikną)

Jeśli działa poprawnie, to poskładaj jeden z dwóch, tzn. zakupione linki z bębenkiem pancerzami i prowadnicami, a do tego stary silniczek, przekładnia moduł.