Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wymiana audio megane II

cza1zip

Rekomendowane odpowiedzi

Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Megane 3D 1.4 16V 2003 podobno wysokie wyposażenie lecz radio na kasety tuner list :/ głośników z tyłu chyba nawet nie ma, a z przodu to jakieś słabe. Chciałbym teraz wstawić jakieś całe audio Głośniki + radio. Słucham dużo hip-hopu i muzyki elektronicznej, ale też rocka, także niskie tony i wysokie muszą być<czerwona> Nie chce robić "dyskoteki na kółkach" jak już w paru tego typu tematach to określenie było wykorzystywane. Mam około 800zł ale mógłbym np. najpierw kupić głośniki, a później inne rzeczy. Prośba, żeby ktoś mi w miarę przedstawił jak wygląda spis rzeczy do kupienia oprócz oczywiście radia i głośników oraz komu to najlepiej zlecić ponieważ nie chce sam wszystkiego robić bo się po prostu nie znam. Zaznaczę, że chciałbym żeby było sterowanie z kierownicy co do wyświetlacza to już niekoniecznie bo się podobno nie opłaca. Zastanawiałem się nad radiem fabrycznym najlepiej mp3, ale z biedy może być samo cd i wtedy wyjście aux spróbuje podłączyć. Proszę o jakieś propozycje , może linki.

p1050222.jpg

tak to teraz wygląda :)

W temacie radia nie pomogę - ale masz jedna z bardziej wypasionych wersji MII - jasna tapicerka+półskóra i dziwne to dla mnie że w tym egzemplarzu było radio bez CD i bez nagłośnienia standardowego czyli 4x dobre głosniki + radio z CD i sterowanie przy kierownicy. Sam mam prawie identyczną MII i wszytsko to posiadam...

Sprawdź dokładnie auto...

Sprawdź dokłądnie auto = sprawdź czy nie jest łączone" z dwóch, czy czasem nie zostało wyprute przed sprzedażą zagraicą a w PL powsadzali wszytsko tak aby było... ile masz kart??

Pewnie właściciel miał nieoryginalne radio więc na sprzedaż poszło z takim jakie było/było tanie...

Temat rzeka, przy budżecie 800 zł możesz kupić oryginalne radio 100zł, głuszyć przód 400zł wsadzić głośniki 300zł = 800zł.

Albo

Używane dobre radio 200-300, używany wzmacniacz z głośnikiem (vibe chodzą tanio a są niezłe), 100 robocizna, 50 kable, i głośniki przód 200-300.

Wtedy zmniejszasz bas na przodzie i jest gitara. Dozbierasz 400 i wygłuszysz, potem kolejne 400zł i wzmacniacz 4 kanały 2 na przód i 2 w mostek do pieca i tyle <czerwona>

Docelowo chciałbym i sterowanie i mp3, wiem ze wtedy jest droższe radio i jakiś emulator też jest potrzebny do sterowania z pilota. Więc myślę że narazie bym wstawił jakieś głośniki 4+2 tweetery i tymczasowo spróbuje zrobić to wyjście aux z tego kaseciaka. Wtedy za jakiś miesiąc ,dwa radio. Wtedy może też wytłumie bo wydaję mi się że dla mnie to nie jest niezbędne.

ym wstawił jakieś głośniki 4+2 tweetery

A ja, zamiast tych 4 szt włożył bym dwa (tylko na przód) za kwotę równą (lub większą <czerwona>) sumie tych 4 :)

Efekt będzie o niebo lepszy.

W 3d drzwi są troszkę większe jak 4d, a to też ma wpływ na grę głośników.

• 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!