mek Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Witam. Panowie szukam i szukam i nigdzie nie mogę znależć felg aluminiowych o choćby podobnych parametrach, no znalazłem jedne OZ ale cena to 2tys za sztukę Parametry oryginalnych to: 7,5JX18H2 ET65 5X108. Wszędzie gdzie nie zajrze to mają ale z ET40 lub ET45 jest to 2,5-2 cm różnicy i nie mam pojęcia czy felga nie będzie wystawała poza nadkole??? Nikt też nie może mi użyczyć takiej felgi bo jedynie na zamówienie a zwrotów nie przyjmują jeżeli nie będzie pasowała... także jestem w kropce. Jeżeli Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie to prosze o pomoc! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Tu masz fajny kalkulator, który Ci pomoże: http://www.rimsntires.com/specs.jsp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Dzięki, ale zapomniałem dodać, że na przedniej osi są dość pokaźne tarcze i klocki od Brembo, kupując felgę z mniejszym ET boję się, że się one nie zmieszczą. Edytowane 16 Października 2012 przez mek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 W lewe okno wpisz dane felgi jaką masz obecnie w prawe tej jaką zamierzasz zakupić. Wynik porównania w tabelce niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Mniejsze ET to felga bardziej wypchnięta na zewnątrz a co za tym idzie mniejsze prawdopodobieństwo ocierania zacisku o felgę ;) ET w Meganach jest baaaardzo wysokie a felgi mocno schowane w nadkolu - ztyłu na spokojnie wejdzie Ci ET 42 i pewnie jeszcze zostanie miejsce - co z prozdem to nie wiem Z felg jak chcesz by auto wyglądało ładnie to poszukaj seryjnych BeBop (szprychowe) - nie dość że jak na 18" są dość lekkie to jeszcze bardzo wytrzymałe na polskie drogi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi