Jaro40 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Witam!!! Nie mogłem któtregoś dnia zapalić samochodu. Kręcił ale nie łapał nic. Mechanik wymienił mi zawór ciśnieniowy i miało być OK! W tym samym dniu odpalał dobrze. Na drugi dzień ta sama sytuacja co przed naprawą kręcił i nic nie łapie. Przyjechał ten sam majster psiknął sarterem coś poruszał i zapalił. Przed naprawą po podłączeniu wykazało błąd w zasilaniu paliwem oraz coś ze świecami żarowymi. Może ktoś miał podobny przypadek ten sam mechanik mówił żebym jeszcze raz przyjechał do podłączenia i najprawdopodobniej trzeba zacząć od wtrysków no i te świece żarowe. Czekam na jakieś podpowiedzi. Dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Czekam na jakieś podpowiedzi Podobnych tematów na forum masz multum, użyj i czytaj. Obstawiam świece żarowe, z nimi masz jakiś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 (edytowane) W moim przypadku był to czujnik połozenia wałka rozrządu, tyle ze u mnie auto kręciło ale nie odpalało za pierwszym razem. Robiło to losowo raz tak raz nie pozniej juz przeważnie nie. Odnośnie świec żarowych nawet gdy będziesz miał spalowe wszystkie auto i tak powinno odpalić tyle że kręci troszku dłużej. Edytowane 23 Października 2012 przez Obiboc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Odnośnie świec żarowych nawet gdy będziesz miał spalowe wszystkie auto i tak powinno odpalić tyle że kręci troszku dłużej. potwierdzam przy -18*C odpalał na 1 sprawnej świecy (niewiedziałem, że są uszkodzone), ale kręcił 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi