Czacha Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Jest to normalne chyba w każdym samochodzie. Czy poprzednio nie jeździłeś aby Fiatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 W facie nie włączysz światła mijania na wyjętym kluczyku tak samo jak w mercedesie klasy E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 ja mam tak, przy aktywowanym czujniku zmierzchu: światła zapalają się przy rozruchu silnika, a gasną przy zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi, nie da się ich zapalić jak silnik nie jest włączony. Czujnik zmierzchu nie aktywny: światła nie załączają się przy uruchomieniu silnika, trzeba przekręcić w pozycje 2, przy zgaszeniu silnika i otworzeniu drzwi światła pozostają włączone, żeby zgasić trzeba przekręcić w pozycję 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cza1zip Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 baciuś jest tak jak piszesz tylko przy wyłączonym czujniku i ustawionej manetce na pozycje 2 i przy zgaszonym silniku światła nadal się palą i jak otworzę drzwi światła gasną i jest ok, ale teraz jak mnie nie ma w pobliżu i ktoś pociągnie za klamkę to światła się zapalają i świecą cały czas, tak samo jak ja otworzę z pilota z daleka to też się zapalają i świecą, jak otworzę z czujnika z klamki to tak samo świecą i to mnie trochę irytuje bo po co świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) Gdzieś to już na forum kiedyś było opisane, dokładnie to samo działanie. Przypomniało mi sie po przeczytaniu tego zdania: ale teraz jak mnie nie ma w pobliżu i ktoś pociągnie za klamkę to światła się zapalają i świecą cały czas Z tego co pamiętam to chyba wina wersji softu w aucie. Jest jeszcze opcja by to spróbować CLIP-em wyłączyć ale to musisz już z kimś obeznanym pogadać. Będę miał czas i wenę to poszukam tego posta i podlinkuję.... Dodano: 05 lis 2012 - 23:02 oo jest, było w 3 proponowanych, podobnych tematach na dole tej strony... http://megane.com.pl/topic/24-mii-samozapalajace-sie-swiatla/ Edytowane 5 Listopada 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cza1zip Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 oo jest, było w 3 proponowanych, podobnych tematach na dole tej strony... ale tu chodziło chyba zapalające się światła na włączonym i ustawionym czujniku zmierzchu, czy czegoś nie doczytałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) wychodzę z samochodu - światła gasną, wracam i odpalam samochód - światła się zapalają. niby jest ok, ale jeśli wrócę po 30 minutach do samochodu i otworzę drzwi lub bagażnik - światła zapalają się ponownie - i już nie gasną dopóki nie wyładują akumulatora. I to nie pozycyjne ale mijania, więc długo nie muszą się palić aby wyładować akumulator. W tym poście nie ma ani słowa o aktywowanym czujniku świateł. Ten zresztą działa na zapadający zmrok, a nie na pociągniecie za klamkę, czy otwieranie bagażnika. Gdzieś tam w próbie znalezienia rozwiązania coś jest wspomniane przez innych o czujnikach, jednak z postów pytającego to nie wynika że jest aktywny. Można za to przeczytać (wywnioskować z opisu) o włączonym na stałe pierścieniu od świateł, na manetce kierunkowskazów. ja tez mam hadsfree, - czyli ogólnie zachowuje się tak samo jak u mnie, tyle że u mnie jeśli po 30minutach (nie wcześniej - sprawdziłem) wrócę do samochodu i otworzę bagażnik lub drzwi światła się włączają i zostają włączone do pełnego rozładowania akumulatora. Jeśli otworzę drzwi od kierowcy to OK - buczek piszczy to wiem że mam je wyłączyć, ale jesli bagażnik to nic nie wiem o tym i już tak pchałem samochód 3 razy. Edytowane 8 Listopada 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_meganeII Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) miałem a właściwie mam nadal takie samo zachowanie w moim aucie i niestety rozwiązania nie znalazłem poza każdorazowym przekręcenia manetki w poz 0 po wyłączeniu silnika http://megane.com.pl/topic/39628-denerwujacy-problem-ze-swiatlami-po-zamknieciu-auta Edytowane 8 Listopada 2012 przez pawel_meganeII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi