pawel_1979 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Witam wszystkich miłośników Renault.Mam problem silnik 1.5 dci k9k 722 jest uszkodzony obrucona obrócona panewka pęknięcie wyciek oleju z silnika .Co robić wymienić cały silnik i jak najszybciej sprzedać. Denerwuje mnie ta Renia. Wcześniej padł wtrysk Delphi i inne usterki .Proszę o podpowiedzi co robić z tym samochodem. W temacie też poprawiłem Wstyd kolego Edytowane 24 Października 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 tylko naprawa. Nie wiadomo jaki silnik kupisz. W Kielcach naprawa to koszt 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) no i w kielcach zrobi to gość porządnie powie Ci o tym kolega hajer_mihau Edytowane 25 Października 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_1979 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Pdaj mi jakies namiary telefon lub adres a może znacie jakiegos dobrego mechanika w lubelskim.Proszę o pomoc i przepraaszam za błędy mam dysleksję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 przepraaszam za błędy mam dysleksję. Przeprosiny nie przyjęte :) O takich przypadkach regulamin forum jasno mówi. Posty można pisać w dowolnym edytorze, który ma opcję sprawdzania i przed wklejeniem na forum można poprawić. Obecnie w przeglądarkach też jest opcja słownika PL i podkreśla jak coś się źle napisze. Takie coś to nie dysleksja a LENISTWO. Co do tematu, to jak cię denerwuje to i tak ją sprzedasz. Sprzedaj w takim stanie jakim jest i nie będziesz miał problemów. No chyba, że chcesz komuś naprawić lub po naprawie jednak się do niej przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) masz w PW Edytowane 25 Października 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 pęknięcie wyciek oleju z silnika . pekniecie-wyciek oleju-blok pękł? to sobie go może naprawiać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrzokolic Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 mozesz powiedziec przy jakim przebiegu to sie stało ? Mam taki sam silnik , przebieg to 151 tys i nie wiem czy sie martwić , czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 nie masz się czym martwić? :( który sprowadzany z zachodu dizel ma realny przebig? zmieniaj olej/filtr i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 który sprowadzany z zachodu dizel ma realny przebig? Moje obydwa...... w starszym rożnica in minus to 10tys km. raczej bład w wprowadzaniu danych jak robota ze skręcaniem przebiegu o taki mały dystans. Drugi, dopiero w ASO wyszło ze silnik ma mniej jak pokazuje licznik, bo był kilka miesiecy wcześniej wymieniany w ASO na nowy. (wówczas na liczniku niecałe 120tys km, co się zgadzało z bazą w ASO. silnik tylko 27tys km.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrzokolic Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 nie masz się czym martwić? :( który sprowadzany z zachodu dizel ma realny przebig? zmieniaj olej/filtr i tyle :):) , mój przebieg jest prawdziwy , samochód znam od zakupu w ASO w Polsce , wiec te 151 to realia, przy czym oleje wymieniane co 15 tys inaprwde silnik nie katowany a wręcz zawsze nie przekraczane 2 tys obr. na zimnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 no to jesteście wyjątkami wśród reszty :( piotrzokolic pilnuj, byś nie jeździł z obciążeniem poniżej 1000 RPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 ...raczej poniżej 1500-1700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 1700 to się maksymalny moment zaczyna, więc IMHO spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi