megane5555 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Problem z zapalaniem. Rano, lub nawet jak troche dluzej postoi, gdy odpalam, zalacza sie od razu, ale obroty spadaju, trzesie i w rezultacie gasnie. czuc paliwem. Czasem za drugim lub trzeciem razem sie uda. Potem musze chwile postac, zeby silnik zaczął ładnie chodzic, ale jak ruszam, musze dodac wiecej gazu, bo zadusi sie i zgasnie. Potem przez kilkaset metrow nie ma mocy za bardzo, musze go przygazowac, potem normalnie. szapie jak dodaje i ujmuje gazu. dzieje sie tak od kilku miesiecy, bez zmian. Aha, przeczyscilem przepustnice, nie była brudna za bardzo megane 2003, 1.6 16v nie wydaje mi sie ze to kzfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 nie wydaje mi sie ze to kzfr Nie byłbym taki pewny. Poczytaj sobie wątki o KZFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane5555 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 czy ktos moze cos napisac na tym [CENZURA] forum? Regulamin pkt. 5.6 Na forum wysławiamy się kulturalnie. -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 3 raz zakładasz ten sam temat. Jeden został zamknięty. Odpowiedz już otrzymałeś. Sam napisałem o KZFR. Po drugi nikt nie ma szklanej kuli i nie widzi auta twojego na odległość. Najlepiej zrobisz podłączając auto rano u mechanika pod clipa. I będzie wiedział o ile trafisz na kumatego gościa co dolega silnikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 megane5555 forum nie pojawiło się nagle, nie wiadomo skąd, raczej TY nagle tu trafiłeś i zadajesz pytania, na które na forum już są odpowiedzi. Wystarczy trochę chęci, a nie czekanie na gotowca. Niektórzy zapominają, że to tylko tekst, no czasami trafiają się multimedia, ale to nie to samo co widzieć i słyszeć auto stojąc przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baribal Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 To może być KZFR. Miałem podobne objawy w czerwcu/lipcu. Po wymianie oleju w sierpniu auto zapalało normalnie, niemniej pod koniec września objawy powróciły. Zapalało i gasło, "grzechotało" po odpaleniu, zwłaszcza gdy parkowałem "z górki" i było zimno o poranku. Skorzystałem zatem z porady z jedego z wątków niniejszego forum i dolałem troche więcej oleju, tak aby poziom sięgał mniej więcej kreski "MAX" na bagnecie. Mijają 3 tygodnie i auto zapala normalnie. Nie słychać również charakterystycznego "grzechotu"! Model, silnik ten sam: 1.6 16v. I pomyśleć, że miałem już wymieniać koło KZFR! Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi