osromocon Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam. Jak w temacie. Chcę sobie zamontować gniazdo zapalniczki na kabelku, tylko aby zasilanie było w nim nawet na postoju - po wyłączeniu silnika i zamknięciu pojazdu. Służyć to ma głównie to podłączenia ładowarki do słuchawki BT - podłączam słuchawkę na noc, a rano jest naładowana. Jest jakaś możliwość "wyciągnięcia" tego 12V bez "przebijania" się z komory silnika? Pozdrawiam MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Na podtrzymaniu radia chyba jest, ewentualnie z zasilania skrzynki bezpieczników, oświetlenia, "stacyjki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 podłączam słuchawkę na noc, a rano jest naładowana. Jesteś do tego stopnia pewny ładowarki, by ja w aucie włączona na noc zostawić?? Oby się nie przytrafiło ale rano słuchawka może nie być naładowana, a i auto z garażem z dymem pójdzie... Ja bym nie ryzykował, tym bardziej że nie waży to ustrojstwo 15 kg i nietrudno to do domu zabrać i nim spać idziesz to już jest naładowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osromocon Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Oj tam oj tam. Jeszcze do niedawna samochody nie wyłączały zasilania wszędzie, gdzie się da i nie płonęły od ładowarek do słuchawek. Zabrać do domu, to może nie zapomnę, ale wziąć spowrotem to już na bank nie wezmę. ewentualnie z zasilania skrzynki bezpieczników, oświetlenia, "stacyjki" hmm Oświetlenie mi wyłącza się po kilku minutach. Stacyjki? Mam start/stop. Skrzynki bezpieczników - tak też kombinuję - tylko co, gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Jeszcze do niedawna samochody nie wyłączały zasilania wszędzie, gdzie się da Co wcale nie jest jednoznaczne z pozostawieniem czegoś pod stałym zasilaniem, (obwód zamknięty) Nawet teraz nie wyłączają wszędzie plusa. Sceniol drugi w drzwiach ma kilka takich przewodów stale pod +aku podłączonych, nawet jak auto jest pozamykane. Zresztą to Twoje auto i ewentualnie Twoja strata...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekfran Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam. Jeśli chodzi o 12V to niech kolega popatrzy w lusterka które są w osłonach przeciwsłonecznych tam jest napięcie cały czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osromocon Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 No pomysł dobry, aleeee... ...ciężko stamtąd kabel przeciągnąć niżej (pod szybę) - w sensie kłopotliwe. Ale dzięki za dobre chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi