Skocz do zawartości

Problem z elektryką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym użytkownikiem Meganki II z 2005 r

Mam problem z elektryką auta:

1) Nie działa mi przerywana wycieraczka i szukałem na forum że mam czujnik deszczu ale to co wyczytałem to trochę nie moja bajka bo podobno musi być żel przy szybie i taki mam działa mi też lusterko(przyciemnia się) wiec niby czujnik działa, nie działa wycieraczka na żadnej kropelce :(

2)gdy wymieniałem akumulator to pod akumulatorem znalazłem czarny jednożyłowy dosyć gruby kabel który był zakończony jakąś końcówka podobną do czerwonych przyczepionych do plusa napis na kablu to RGK-2 wychodzi z wiązki ale gdzie idzie nie widać może wie ktoś co to za kabel.

3) czasami nie działa czujnik zapiętych pasów czy da się naprawić taki czujnik przy tej okazji nie działa zwijacz do pasów tzn. nie zwija pasa kierowcy dość mocno czasami w ogóle. Czy da się to naprawić ? Szukałem i nie mogę nic znaleźć w tym temacie.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz

Odp 1. na 1 poziomie dźwigni od wycieraczek jest czujnik deszczu, musisz się przyzwyczić, że czasami nie chce załapać, najlepiej na 3 kropelce mieć i chcwile daj sobie czasu na to, różna prędkość - rożne działanie, jak nie to czasami automatem trzeba sobie pomoć.

Odp 3. jeżeli pasy nie zwijają się na rolkę - wymyj je wodą+mydło, powinno pomoć, jeżeli nie to nowe kosztują sporo...