Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

problem ze światłami

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Już naprawiłem. Przepraszam, że dopiero odpowiadam, ale miałem sporo problemów.

Wyczyściłem brązową wtyczkę, styki były zielone od nalotu. Zapaliło sie światło postojowe, ale mijania nadal nie świeciło, więc musiałem jednak wymienić, choć wcześniej żarówka była doibra,. moża uszkodziłem ja przy sprawdzaniu. Mniejsza z tym. Przy okazji opanowałem nowa metode wymiany żarówki. Przedtem wystawiałem akumulator.

Zriobiłem to nastepująco: Zdjąłem osłonę pod maską nad lampą, ta w narożniku komory silnika. Stanąłem przodem do jazdy mając z prawej strony akumulator. Włożyłem prawą rękę między akumulator a ramę (w szczelinę na lewo od akumulatora. Po włożeniu ręki, prawej, mogłem dlonią swobodnie odkręcić osłonę żarówki. Ręki prawej przez cały czas nie wyjmowałem, a poszczególne części podawałem do prawej ręki w górę, przy reflektorze. Potem zdjąłem przewód z żarówki, a następnie odhaczyłem sprężynkę i odhyliłem ja w dół. Na koniec wyjałem żarówkę podając ja w górę do lewej ręki. Porem czynności w kolejności odwrotne - nowa żarówka podana lewą ręką do prawej, cały czas trzymanej w środku oprzy reflektorze, umieszczenie jej w gnieździe, zapiecie sprężynki, zalożenie przewodu i zakręcenie osłony. Całość trzy minuty.

Pozdrawiam. Temat można zamknąć.

Dodano: 03 gru 2012 - 16:42

przepraszam, jednaq pomyłka. oczywiście poszczegolne części podawałem do lewej ręki, prawej nie wyjmując.