miebor53 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam. Nie pali mi pozycyjne i muijania z przodu po stronie kierowcy. Żarówki dobre. Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 np. W skrzynce z bezpiecznikami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Albo wtyczka sie wytopiła przy reflektorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) w skrzynce bezpieczników przy akumulatorze (nie bezpiecznik tylko wtyczka) jak znajdę w necie to podeslę zdjęcie. Miałem to samo Edytowane 23 Listopada 2012 przez stock844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miebor53 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Serdecznie dziękuję. Zabieram się dziś do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Pozdrawiam i daj znać czy zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miebor53 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Już naprawiłem. Przepraszam, że dopiero odpowiadam, ale miałem sporo problemów. Wyczyściłem brązową wtyczkę, styki były zielone od nalotu. Zapaliło sie światło postojowe, ale mijania nadal nie świeciło, więc musiałem jednak wymienić, choć wcześniej żarówka była doibra,. moża uszkodziłem ja przy sprawdzaniu. Mniejsza z tym. Przy okazji opanowałem nowa metode wymiany żarówki. Przedtem wystawiałem akumulator. Zriobiłem to nastepująco: Zdjąłem osłonę pod maską nad lampą, ta w narożniku komory silnika. Stanąłem przodem do jazdy mając z prawej strony akumulator. Włożyłem prawą rękę między akumulator a ramę (w szczelinę na lewo od akumulatora. Po włożeniu ręki, prawej, mogłem dlonią swobodnie odkręcić osłonę żarówki. Ręki prawej przez cały czas nie wyjmowałem, a poszczególne części podawałem do prawej ręki w górę, przy reflektorze. Potem zdjąłem przewód z żarówki, a następnie odhaczyłem sprężynkę i odhyliłem ja w dół. Na koniec wyjałem żarówkę podając ja w górę do lewej ręki. Porem czynności w kolejności odwrotne - nowa żarówka podana lewą ręką do prawej, cały czas trzymanej w środku oprzy reflektorze, umieszczenie jej w gnieździe, zapiecie sprężynki, zalożenie przewodu i zakręcenie osłony. Całość trzy minuty. Pozdrawiam. Temat można zamknąć. Dodano: 03 gru 2012 - 16:42 przepraszam, jednaq pomyłka. oczywiście poszczegolne części podawałem do lewej ręki, prawej nie wyjmując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 opis świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 gratuluję naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi