maek1967 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Megane 2 1.6 16v benzyna 2003 Mam pytanie który z tych oleji jest właściawy do takiej skrzyni: - NFP 75W80 CZY TEŻ (NJF 75W80- dodatkowo przy tym jest zapis " oprócz Megane/Scenic II Pk4..?!) Dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 do takiej skrzyni: Jakiej? Manualnej czy automatycznej?Do manualnej stosuje się TRANSELF TRJ 75 W80W ( obecnie NFJ 75 W80W) Do automatu ELF RENAULT MATIC D3 SYN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek1967 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam manualna ....oczywiście zrobiłem bład pisząc NJF powinno być NFJ - czy Wiesz co znaczy "oprócz Pk4 ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 "oprócz Pk4 . Nie mam pojęcia. Słowa wyrwane z kontekstu nic mi nie mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek1967 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 stosowanie: " oprócz Megane/Scenic II Pk4." taki zapis widnieje w opisie - specyfikacji tego oleju ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Wujek google podpowiada i nawet tłumaczy choć nieudolnie: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.renault.com/en/innovation/gamme-mecanique/pages/pk4.aspx&prev=/search%3Fq%3DPk4%2Brenault%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dz2y%26tbo%3Dd%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official&sa=X&ei=XF-zUJ_mB4_Eswa11YH4Ag&ved=0CDUQ7gEwAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek1967 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Dziękuje! Dodano: 26 lis 2012 - 13:49 Jeszcze jedno pytanie do "Wujka" umieściłem drugie pytanie w dziale elektrycznym o czujniku...Może w tym temacie coś pomożesz? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Wujek to Google..... Ja niestety w tym nie grzebałem i nie mam rozeznania, dlatego też pytanie w tamtym temacie nie jest do mnie skierowane. Podpowiem tylko, że ja szukałbym czujnika począwszy od rozpoznania modelu posiadanej skrzyni biegów, a potem to już i telefon do sklepu z częściami w ASO może wiele wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek1967 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_mat Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 jeszcze znalazłem coś takiego: Renault podzielił swoje skrzynie biegów na 4 grupy i zostały oznaczone literami - J, P, N i T. Skrzynie biegów Renault o oznaczeniu J to przekładnie 5 biegowe, które dziela się na kilka podgrup - JB1, JB3, JC5, JC5, JC7, JH3, JR5. Przekładnie Renault typu P to 5 i 6 biegowe skrzynki biegów pracujące w modelach Renault, które są mocno obciążone i wymagają przeniesienia większych momentów, dlatego w większości są stosowane w samochodach dostawczych. Skrzynie z grupy P dzielą się na kilka podgrup - PF1, PK5 (skrzynie 5 biegowe) oraz PK4, PK6, PF6 (skrzynie 6 biegowe). Do grupy skrzyń biegów N zaliczamy 6 biegową przekładnię ND0, która jest montowana głównie w Renault Megane II i Scenic II. Kolejną grupą są skrzynie należące do grupy T. W jej skład wchodzą 6 biegowe skrzynie o symbolu TL4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi