lukmroz1992 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam, mam problem z MEGANE II PH I. Trzy tygodnie temu chwile po odpaleniu (zimny silnik) auto zgasło w czasie jazdy, ale działały wszystkie kontrolki, zapłon był włączony, wiatraki działały. Auto nie chciało odpalić, wyjąłem kartę, włożyłem , wcisnąłem przycisk start i...nic . Kierownica sie odblokowała , kontrolki zaświeciły, zgasły i pokazał komunikat "einspritzung defekt". Rozrusznik nie kręcił. Po 5 minutach prób odpalenia auta odpiąłem akumulator i po tej czynności auto odpaliło.Od trzech tygodni było wszystko okej, do dzisiaj gdy auto znowu zgasło i były te same objawy. Niestety odpięcie i ponowne podłączenie akumulatora nie pomogło. Dopiero po ruszaniu przewodami w okolicy rozrusznika pomogło, auto zaczęło kręcić a komunikat już sie nie pokazywał. Ma ktoś jakieś mądre pomysły ? Link do filmu który pokazuje problem z moim autem http://www.youtube.com/watch?v=RO-ykij2f3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Czy jest jakiś bezpiecznik od wtrysków? Mam to samo co kolega wyżej tylko że mój scenic umarł na całego. Kręci ale nie odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi